Keena (FIFTY FIFTY) stapt uit rechtszaak van groepsgenoten tegen agentschap

De K-popgroep FIFTY FIFTY zit nu al enkele maanden verwikkeld in een juridische strijd tegen hun agentschap ATTRAKT. Vorige week deelde de groep een statement via een nieuw account op Instagram. Drie leden van de groep deelden daarbij enkele getuigenissen over hun situatie bij het agentschap. Keena, het vierde lid van de groep, deelde geen getuigenissen. En nu weten we waarom. Zij heeft namelijk besloten om uit de rechtszaak te stappen en terug te keren naar ATTRAKT.

Deze week kwam er een bijzondere wending in het verhaal van de K-popgroep FIFTY FIFTY. De vier leden van de meidengroep deelden in juni een statement waarin ze lieten weten dat ze hun agentschap ATTRAKT voor de rechter sleepten. De vier jonge vrouwen van tussen de 18 en 21 jaar oud meenden dat het agentschap onvoldoende aandacht had voor hun gezondheid en dat er geen transparantie was over hun financiën. Recent gingen ze daarover verder in detail. Maar nu volgt het nieuws dat Keena, het oudste lid van de groep, uit de rechtszaak stapt en terugkeert naar ATTRAKT.

FIFTY FIFTY

De K-popgroep FIFTY FIFTY maakte haar debuut op 14 november 2022 met het nummer Lovin’ Me. Vier dagen later dropte de vierkoppige groep haar eerste EP ‘THE FIFTY’. Met die EP wisten ze niet meteen te scoren in de K-popmarkt, die vooral gedomineerd wordt door groepen van de Big 3-agentschappen en HYBE.

Dat veranderde echter toen de groep in februari van dit jaar hun tweede EP ‘The Beginning: Cupid’ uitbracht. Het titelnummer Cupid werd door een fan versneld en op TikTok gepost en die versie groeide uit tot een ongeziene hit op de app. De versnelde versie werd zo populair dat FIFTY FIFTY ook officieel een versnelde en volledig Engelstalige versie van het nummer loste. Cupid – Twin Version is tot op de dag van vandaag nog steeds in de achtergrond van heel wat video’s op de app te horen. Het succes van het nummer bombardeerde FIFTY FIFTY op slag naar de top van verschillende hitlijsten in binnen- en buitenland. Het leek allemaal op een sprookje, maar dat veranderde in juni 2023.

Rechtszaak

Afgelopen zomer kwam het nieuws naar buiten dat de vier leden van FIFTY FIFTY via de rechtbank probeerden om hun contract met ATTRAKT te beëindigen. Ze lieten weten dat het agentschap hun gezondheid verwaarloosde en ook niet transparant was over de financiële kant van hun verhaal.

Al snel reageerde ATTRAKT-CEO Jeon Hong-joon met een eigen rechtszaak. Hij sleurde op zijn beurt Ahn Sung-il van The Givers voor de rechter. Volgens Jeon had Ahn geprobeerd om de leden van FIFTY FIFTY met valse beloftes weg te lokken van ATTRAKT. Hij zou hen ook ingefluisterd hebben om een rechtszaak aan te spannen tegen ATTRAKT om hun contract met het agentschap te beëindigen.

In augustus verwierp de rechter de vraag van de vier leden om het agentschap te verlaten. Zij reageerden meteen door beroep aan te tekenen.

Keena

Vorige week maakten de vier leden van FIFTY FIFTY een nieuw account aan op Instagram, waarop ze dieper in detail gingen over waarom ze het agentschap willen verlaten. In het statement vertelden Aran, Sio en Saena over hoe ze elke dag op de weegschaal moesten staan en geen gram mochten bijkomen. Aran deelde ook dat een belangrijke operatie maandenlang uitgesteld werd omdat ze geen pauze mocht nemen.

Wat opviel in het statement was dat er geen enkele quote van Keena was en daar is dus een reden voor. Keena heeft namelijk besloten om uit de rechtszaak te stappen en terug te keren naar ATTRAKT. Jeon Hong-joon, de CEO van ATTRAKT laat weten dat Keena zich persoonlijk verontschuldigde bij hem. “Ze heeft een moeilijke tijd gehad. Ik ben dankbaar dat ze de moed bij elkaar geraapt heeft.”

Ondertussen gaf Keena ook al een onthullend interview aan Dispatch. Daarin wees ze vooral beschuldigend naar Ahn Sung-il, omdat hij foto’s en handtekeningen vervalst zou hebben om de meisjes naar zijn agentschap te lokken. Daarbij zou hij het viertal ook gechanteerd hebben en wijsgemaakt hebben dat hij hun enige hoop was.

Meer
Lees meer...