Keep on running: op deze plaatsen lopen we met z’n allen het liefst

Waar ga jij het liefst je toertje joggen? In het bos? Of toch maar liever ergens aan het water? Een ontwikkelaar heeft anderhalf miljoen sessies van app Runkeeper op een kaart geprojecteerd, en kwam tot enkele leuke conclusies.

Garrett Miller is een ontwikkelaar bij kaartendienst Mapbox, maar vooral een fervent loper. Hij wilde wel eens weten waar we met z’n allen het liefst gaan hardlopen, en haalde daarom de gegevens van anderhalf miljoen sessies op bij Runkeeper, de sportapp waar Mapbox een samenwerkingsverband mee heeft. Al die gegevens heeft hij vervolgens in Mapbox geïmporteerd, en verschillende kleurcodes gegevens.

De langere sessies – voornamelijk fietssessies – kregen een oranje kleur. De kortere sessies – vooral loopsessies – worden in het roze geprojecteerd, en des te feller de kleur, des te meer sessies er op dezelfde plaats zijn gehouden. Je ziet meteen op overzichtskaarten waar de meeste fietstochten gehouden worden: in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux, plaatsen die gekend staan als fietsvriendelijke landen.

Mapbox

Maar wat vooral opvalt: we gaan het liefst joggen naast het water. De hele lichte, witte lijnen zijn de plaatsen waar de meeste mensen lopen, in Antwerpen vooral te vinden aan de Schelde.

Mapbox

Ook in Gent is dat het geval: op de boorden van de Schelde en rond de watersportbaan is het allemaal iets lichter.

Mapbox

Nog niet overtuigd? Wat dacht je van New York: het hele eiland Manhattan wordt afgebakend door joggers, en ook hetzelfde verhaal rond het bassin in Central Park.

Mapbox

Ook in Londen houden mensen ervan om langs te Thames te joggen.

Mapbox

En laat de Angeleno’s kiezen, en ze gaan joggen aan het strand.

Mapbox
Meer
Lees meer...