Keeper van Liverpool Loris Karius krijgt nu ook doodsbedreigingen na blunders tijdens finale Champions League

Keeper van Liverpool Loris Karius krijgt nu ook doodsbedreigingen na blunders tijdens finale Champions League

Afgelopen weekend vond de finale van de Champions League plaats. ‘Underdog’ Liverpool moest het daarin opnemen tegen machthebber Real Madrid. Die laatste bleek te sterk voor Liverpool en won de finale. Hoewel voetbal nog steeds een ploegsport is, lijkt er toch maar één schuldige te zijn in dit verhaal: doelman Lorius Karius.

De keeper, die onze eigen Simon Mignolet naar de bank dreef, blunderde tot twee keer toe. Eerst gooide hij de bal tegen de voeten van Karim Benzema die daardoor gemakkelijk kon scoren. Daarna werkte hij een schot van Gareth Bale eigenhandig in doel.

Tot tranen toe

De doelman verstopte achteraf zijn tranen niet en was er duidelijk het hart van in. Toch was dat voor de fans niet genoeg. De keeper werd, bijna letterlijk, afgemaakt op Twitter. Het gaat zelfs zo ver dat hij en zijn familie doodsbedreigingen krijgen. De Britse politie neemt die dan ook heel serieus en is ondertussen een onderzoek gestart.

De reacties op sociale media gaan ver. Volgens The Telegraph komen er reacties zoals: “Hij verdient om te sterven aan kanker” of “Ik hoop dat je hele familie sterft”. Ongelofelijke reacties dus, en daarom neemt de politie ze ook zeer serieus.

Hieronder een ‘bloemlezing’ van de opmerkelijkste tweets:

Gesponsorde artikelen