Left Right
scrollTop top

Kendall en Kylie Jenner spreken eindelijk over onbetaalde werknemers in Bangladesh


Kendall Jenner, Kylie Jenner
© Isopix

De Jenner-zusjes, Kendall en Kylie, lagen al een tijdje onder vuur. De twee zouden namelijk hun werknemers in Bangladesh niet betalen. Daar worden de kleren van de Kendall + Kylie-kledinglijn gemaakt.

Kendall en Kylie Jenner hebben een eigen kledinglijn, die toepasselijk Kendall + Kylie heet. De kleding van die lijn wordt gemaakt in Bangladesh. Maar sinds het begin van de coronacrisis worden de werknemers in de fabrieken daar niet meer uitbetaald. Mensen keken daarom in de richting van de Jenner-zusjes, maar nu blijkt uit een statement dat zij er eigenlijk niets mee te maken hebben.

Global Brands Group

De kwestie gaat over de fabrieken die in het bezit zijn van de Global Brands Group, de groep waar het merk Kylie + Kendall onder zou vallen. Maar in een statement via de Instagrampagina van het merk, laten de zusjes nu weten dat dat niet waar is. “We willen de ongelukkige en onjuiste geruchten aankaarten dat Kendall + Kylie deel zou uitmaken van Global Brands Group en dat we onze fabrieksmedewerkers in Bangladesh niet zouden betalen als gevolg van de coronapandemie. Dit is niet waar.”

Het statement gaat verder in detail. “Het merk Kendall + Kylie is in handen van 3072541 Canada Inc., niet GBG (Global Brands Group, red.). Het merk heeft in het verleden wel samengewerkt met GBG, maar daarbij ging het enkel over verkoop en business development. Op dit moment hebben we geen enkele link met GBG.”

“We weten dat het moeilijke tijden zijn voor de modeindustrie en het personeel dat werkt in deze sector en we proberen om al onze partners die werken in de fabrieken te ondersteunen. Onze kleren worden gemaakt over de hele wereld en we hebben geen klachten gekregen uit geen enkele van onze fabrieken.”

Global Brands Group

Global Brands Group is dus de enige schuldige in dit verhaal. Het is dat bedrijf dat de beslissing maakte om hun werknemers niet langer uit te betalen. Als reden daarvoor gaven ze de dalende verkoopcijfers door de coronapandemie.

Rick Darling, de CEO van Global Brands Group, omschrijft het als volgt: “Door de onvoorspelbaarheid van de situatie, hebben onze retailpartners bestellingen gecanceld en worden de bestaande producten in voorraad, net als de producten die nog in productie zijn, niet verkocht. Daardoor hebben we geen andere optie dan de moeilijke beslissing te maken om alle bestellingen van S/S 2020 te cancellen.” Maar de zusjes Jenner waren natuurlijk een makkelijker doelwit.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810