Left Right
scrollTop top

Kende jij deze simpele truc al om muziek op jouw iPhone luider te laten spelen? Wij niet!


Kende jij deze simpele truc al om muziek op jouw iPhone luider te laten spelen? Wij niet!

Vergeet de lege slakom en de zelfgemaakte speaker uit wc-papierrolletjes en lege plastic bekers, er is een andere manier om de muziek op je iPhone luider te laten klinken. Dit trucje kost veel minder tijd en je hebt er niets voor nodig!

Je wilt muziek opzetten, maar hebt geen speaker bij de hand en het geluid dat uit je iPhone komt is te stil? Dan kan je je telefoon tegen een muur leggen, in een lege slakom steken of snel een luidspreker knutselen uit lege wc-papierrolletjes. Of je kan gewoon een simpele instelling aanpassen op je iPhone.

Ga naar ‘Instellingen’, scroll naar beneden en klik op ‘muziek’.

Zoek ‘Equalizer’ onder ‘Afspelen’.

Daar heb je verschillende opties en kies je ‘Laat op de avond’.

Stille passages worden luider

Deze instelling heeft niet veel effect wanneer je met een koptelefoon luistert, maar wanneer het geluid door je iPhone luidsprekers gaat, klinkt de muziek duidelijk luider. Dit komt volgens Apple omdat de functie luide geluiden stiller maakt maar zachte geluiden luider maakt zodat de muziek beter te horen is in een rumoerige omgeving.

“De ‘Laat op de avond’-instelling comprimeert het dynamisch bereik van de geluidsuitvoer, vermindert het volume van luide passages en verhoogt het volume van stille passages,” verklaart Apple. “Je zou deze functie kunnen gebruiken om muziek te luisteren op een vliegtuig of een andere rumoerige omgeving.” De instelling geldt niet alleen voor muziek, maar ook voor geluid via video’s.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810