Keren Karin en Julia terug naar ‘Thuis’?

Keren Karin en Julia terug naar ‘Thuis’?

Het regende de voorbije weken berichten over acteurs die Thuis verlaten. Marieke en Jessica verlieten de soap al, en ook Renzo, Charité, Luc en Mayra zouden uit de serie worden geschreven. Maar nu komt er ook hoopvol nieuws aangewaaid: Karin en Julia zouden binnenkort weleens terug op het scherm kunnen te zien zijn.

Mark Willems, die de rol van Luc op zich neemt, nam zelf de beslissing om uit de serie te stappen. “Ik had gehoopt dat Luc na een geloofwaardige revalidatie uit zijn rolstoel zou gehaald worden, maar dat is niet gebeurd. Nu zit er geen evolutie meer in mijn personage. Ik vind dat niet plezant en dreig in routine te vervallen, iets wat een acteur absoluut moet vermijden,” liet de acteur optekenen in Dag Allemaal.

Mayra, Renzo en Charité kozen niet zelf voor vertrek

Dat ligt wel anders bij Muriël Bats, die Mayra vertolkt. Zij koos niet zelf voor haar vertrek uit de populaire serie en is erg ontgoocheld over die beslissing.

Ook Frank Van Erum kreeg van de scenarioschrijvers te horen dat zijn verhaal als Renzo uitverteld is en dat hij de reeks zal moeten verlaten. En Aïssatou Diop (Charité) is wellicht hetzelfde lot beschoren.

Verschillende verhaallijnen

Recent verdwenen ook al Marieke en Jessica uit de reeks, waardoor we toch van een leegloop kunnen spreken bij de serie. Maar dat spreekt Thuis-producer Hans Roggen tegen in Dag Allemaal. “De vier personages gaan er ook niet in ene keer uit, want ze zitten allemaal in verschillende verhaallijnen. Mark Willems heeft zelf aangegeven de serie te willen verlaten, maar er ligt voor hem nog een mooi verhaal klaar.”

één

Terugkeer Karin en Julia niet uitgesloten

Op de vraag of we Karin binnenkort weer in Thuis mogen verwachten, wist Hans Roggen te zeggen: “Kadèr Gürbüz is in elk geval niet uit de serie geschreven. Ze had ook draaidagen op andere sets, en daarom was ze even wat minder aanwezig in Thuis. Ze stuurde Tom wel af en toe een foto of sms, dus echt weg was ze niet. Misschien waait ze binnenkort het advocatenkantoor weer binnen.”

En ook een terugkeer van Julia sloot Roggen niet uit. “Je zou kunnen verwachten dat zij nog gestraft wordt voor haar misdaden. Het kan dat haar dochter en haar slachtoffers hun gerechtigheid nog krijgen. Maar of er nog een proces komt, daar kan ik voorlopig niets over vertellen.”

De toekomst zal moeten uitwijzen of het verhaal van Karin en Julia al dan niet is uitverteld, maar deze berichten zijn alvast hoopvol dat de ‘leegloop’ in Thuis toch grenzen kent.

één
één

Gesponsorde artikelen