Kerktorens moeten mobiel bereik van Britten verbeteren

Kerktorens moeten mobiel bereik van Britten verbeteren

Het Verenigd Koninkrijk loopt inzake internet ver achter op andere Europese landen. 19 van de 28 EU-landen deden het vorig jaar beter dan het Verenigd Koninkrijk, blijkt uit onderzoek. Daartoe behoren zowel  Nederland als België. Ook op het vlak van glasvezel ligt men over het Kanaal nog verder achter op andere Europese landen.

Om aan dat euvel te verhelpen heeft de Britse overheid nu een akkoord gesloten met de Anglicaanse kerk. Die moet de Britten toelaten kerkgebouwen en -torens te gaan gebruiken voor de optimalisering van de digitale infrastructuur. Op die manier moeten breedbandinternet, wifi-connectiviteit en mobiele verbindingen worden verbeterd. Vooral op het Britse platteland laat de infrastructuur erg te wensen over.

De kerktorens zijn uiterst geschikt om de connectiviteit en de dekking van de draadloze verbindingen te verbeteren, vermits zo’n 65% in landelijke gebieden ligt en dan vaak nog eens midden in het dorp.

De Britse overheid hoopt dankzij dit akkoord een doelstelling te halen om tegen 2022 een mobiele dekking van ruim 95% van haar grondgebied te verzekeren. 100 Anglicaanse kerken, op een totaal van 16.000, zijn vandaag al van een wifi- of gelijkaardige antenne voorzien.

Gesponsorde artikelen