Left Right
scrollTop top

Kevin De Bruyne is mogelijk maandenlang out en da’s slecht nieuws voor de Rode Duivels


Kevin De Bruyne is mogelijk maandenlang out en da’s slecht nieuws voor de Rode Duivels

Kevin De Bruyne heeft zich op training met zijn ploeg Manchester City geblesseerd aan zijn rechterknie. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is, maar De Bruyne zou voor meer dan twee maanden out kunnen zijn. En dat zou betekenen dat de Rode Duivels een van hun beste spelers moeten missen tijdens de Nations League.

Kevin De Bruyne is mogelijk voor enkele maanden out. De middenvelder blesseerde zich op training met zijn ploeg, Manchester City, aan zijn rechterknie. De knie waaraan hij al een keer geblesseerd was in 2016.

Volgens diverse bronnen vergelijkt Kevin De Bruyne het gevoel in zijn knie met wat hij toen voelde. Daarom wordt er gevreesd dat de Belgische middenvelder opnieuw voor meer dan twee maanden aan de kant zal staan. Vandaag ondergaat hij in Barcelona meer testen.

Nations League

Zijn afwezigheid zou grote gevolgen hebben voor de Rode Duivels. België neemt namelijk deel aan de Nations League. Dit is een nieuw toernooi opgericht door de UEFA en waar er mogelijk tickets voor het EK van 2020 te rapen vallen. Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

De wedstrijden van de Nations League vinden plaats van september tot november. Als De Bruyne wel degelijk twee maanden aan de kant moet zitten, zal hij dus zeker de uitwedstrijd tegen IJsland missen. Deze vindt namelijk plaats op 11 september, binnen minder dan een maand dus. Maar ook de thuiswedstrijd tegen Zwitserland komt in het gedrang, want deze wordt gespeeld op 12 oktober. Op 15 november speelt België thuis tegen IJsland en op 18 november volgt de uitwedstrijd in Zwitserland.

De Rode Duivels spelen de komende maanden ook nog twee vriendschappelijke interlands, tegen Schotland op 7 september en tegen Nederland op 16 oktober.

Kevin De Bruyne al op krukken


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810