TikTok-CEO Kevin Mayer stapt al na 3 maanden op

Kevin Mayer
ISOPIX

Nog maar net was hij de CEO van TikTok, maar nu stapt Kevin Mayer alweer op. Dat nieuws kwam er een paar uur nadat TikToks nieuwe shop online ging.

Kevin Mayer, die The Walt Disney Company verliet voor TikTok, kondigde dit nieuws woensdag aan in een brief aan zijn werknemers. “In de afgelopen weken, toen de politieke omgeving sterk is veranderd, heb ik veel nagedacht over welke structurele veranderingen van het bedrijf nodig zullen zijn en wat het betekent voor de wereldwijde rol waarvoor ik me heb aangemeld. En ook al verwachten we zeer binnenkort tot een oplossing te komen, ik wou met pijn in mijn hart jullie allemaal laten weten dat ik heb besloten het bedrijf te verlaten.”

Conflict

Onlangs ondertekende Amerikaans president Donald Trump nog een uitvoerend bevel om Amerikaanse bedrijven te verbieden nog met ByteDance te werken. Technologiebedrijf ByteDance is de Chinese eigenaar van TikTok. Hierop spande TikTok een rechtszaak aan met het argument dat de regering hun recht op een eerlijk proces negeerde. Trump wil ook de app verbieden, tenzij die wordt verkocht aan een Amerikaans bedrijf.

Nu lanceerde TikTok een shop waar twee artikels op te koop zijn: een T-shirt en trui met de tekst ‘Not Going Anywhere’ op de voorkant en ‘Here To Stay’ op de achterkant. “De lancering van de winkel en de merch is een komische timing. TikTok gaat heel erg ergens heen, alleen de VS noch TikTok noch iemand anders lijkt te weet naar waar”, zegt social media manager Matt Navarra.

TikTok Store

De online shop is een samenweking met digitaal winkelplatform, NTWRK. Zij staan er om bekend om items in beperkte oplage te verkopen. De T-shirts zullen 45 dollar (ongeveer 38 euro) kosten en de truien zullen te koop zijn voor 70 dollar (ongeveer 59 euro).

De tekst op de kleding is gericht op hun toekomst in Amerika. De letters zijn in het handschrift van grafisch kunstenaar Joshua Vides. In de toekomst zullen er nog exclusieve producten zoals spelletjes en kleding komen. Dat vertelt medewerker Krystle Ongjanco op LinkedIn.

Gesponsorde artikelen