Left Right
scrollTop top

Kevin Spacey wordt van seksuele intimidatie beschuldigd, maar gebruikt die gelegenheid om zich te outen


Kevin Spacey wordt van seksuele intimidatie beschuldigd, maar gebruikt die gelegenheid om zich te outen

Acteur Kevin Spacey wordt beschuldigd van seksuele intimidatie door Star Trek-acteur Anthony Rapp. Spacey ontkent de beschuldigingen niet én maakt van de gelegenheid gebruik om na al die jaren uit de kast te komen.

Het was de website Buzzfeed die afgelopen weekend een interview publiceerde met acteur Anthony Rapp. De acteur uit Star Trek: Discovery claimt dat het niet alleen vrouwen zijn die last ondervinden van seksuele intimidatie, maar dat hij zelf jaren geleden ook het slachtoffer werd van machtsmisbruik.

Anthony zegt dat hij als 14-jarige jongen uitgenodigd werd door Kevin Spacey (toen 26) op diens appartement en dat Spacey hem daar, in dronken toestand, probeerde te verleiden. Spacey klom volgens Rapp zelfs bovenop hem, maar hij kon ontsnappen.

De acteur komt nu naar buiten met zijn verhaal, naar aanleiding van het schandaal rond Hollywood-topman Harvey Weinstein. Hij wordt door tal van actrices beschuldigd van seksuele intimidatie, machtsmisbruik en zelfs verkrachting.

Rapp zegt in het interview dat hij nog steeds moeite heeft met de situatie en dat het hem nog steeds verwart, zelfs na al die jaren.

Uit de kast

Kevin Spacey herinnert zich het voorval niet meer, maar ontkent ook niet dat het gebeurd kan zijn. Hij excuseert zich via Twitter voor wat er gebeurt is, maar maakt van de gelegenheid gebruik om duidelijkheid te scheppen over roddels die al lang de ronde doen over Spacey.

Op Twitter schrijft hij: “Zoals de mensen die het dichtste bij mij staan al weten, heb ik mijn hele leven relaties gehad met zowel vrouwen als mannen. Ik heb tijdens mijn hele leven gehouden van mannen en ik kies er nu voor om te leven als een homoseksuele man. Ik wil hier open en eerlijk over zijn en dat begint met het onderzoeken van mijn eigen gedrag.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618