KFC laat je vanaf nu in China betalen door te glimlachen naar een scherm

KFC laat je vanaf nu in China betalen door te glimlachen naar een scherm

“Betalen met de glimlach” is al langer een veelgebruikte uitdrukking, maar in China is dat sinds kort echt het geval. Daar kan je bij fastfoodketen KFC namelijk betalen door te lachen naar een scherm.

Betalen is een stuk eenvoudiger geworden dan vroeger. Je scant een QR-code met je Bancontact-app of je houdt je bankkaart tegen de betaalautomaat. Maar in China gaan ze nog wat verder. Daar kan je nu betalen door simpelweg te glimlachen naar een scherm.

Smile to Pay‘ is een systeem dat je gezicht herkent en zo de betaling uitvoert. Als extra veiligheid moet je daarna op het scherm nog je gsm-nummer ingeven. Maar je hebt dus geen bankkaart of smartphone meer nodig.

Binnenkort ook bij ons?

Volgens bedenker Ant Financial, dat deel uitmaakt van de online shop Alibaba, is het systeem heel veilig. In de video hieronder kan je zien hoe het je gezicht nog altijd herkent met een pruik aan of met veel make-up. Het systeem zou daarentegen doorhebben als je er gewoon een foto voor houdt.

Momenteel is ‘Smile to Pay‘ enkel beschikbaar in één restaurant in China, maar onder andere Samsung, Apple en MasterCard werken aan een gelijkaardige techniek. Mogelijk kunnen we dus binnenkort ook bij ons betalen met de glimlach.

Bekijk hoe ‘Smile to Pay‘ werkt:

Ant Financial

Gesponsorde artikelen