Khabib Nurmagomedov haalt zwaar uit naar UFC en dreigt met opstappen: “Hou mijn geld. Ik hoop dat je er niet in stikt”

Khabib Nurmagomedov haalt zwaar uit naar UFC en dreigt met opstappen: “Hou mijn geld. Ik hoop dat je er niet in stikt”

Khabib Nurmagomedov heeft op Instagram zwaar uitgehaald naar de UFC. Dat ze ermee dreigen om zijn teamgenoot Zubaira Tukhugov te ontslaan, zit de Rus hoog. “Als je denkt dat ik me gedeisd ga houden, dan ben je verkeerd”, gaat hij tekeer. “Als je beslist van hem te ontslaan, weet dan dat je mij ook verliest.” Hij komt meteen ook nog terug op zijn premie, die voorlopig ingehouden wordt. “Hou mijn geld maar. Ik hoop dat je er niet in stikt.”

Khabib Nurmagomedov verdedigde zaterdagnacht zijn UFC-titel bij de lichtgewichten door in een heel gemediatiseerde maint event van UFC 229 Conor McGregor te verslaan (lees hier een uitgebreid verslag van de kamp en wat er daarna nog gebeurde). Maar echt kunnen genieten van z’n overwinning en zijn titel heeft hij nog niet. Meteen na het gevecht sprong Khabib zelf over de kooi en viel hij Dillon Danis aan, een teamgenoot van McGregor die Khabib zou hebben uitgedaagd. Van het tumult dat daardoor ontstond, sprongen leden van Team Khabib dan weer de octagon in om McGregor aan te vallen, onder hen Zubaira Tukhugov.

“Ze konden evengoed iemand vermoord hebben”

UFC-baas Dana White liet al snel na het event vallen dat die twee, “mochten het UFC-vechters zijn”, nooit meer in de UFC zouden optreden. En dat zit Khabib nu hoog, want volgens hem zijn McGregor en z’n team even schuldig aan wat er zich na het gevecht afspeelde. In een Instagrampost haalt hij nu enorm hard uit naar UFC en McGregor.

Hij hekelt dat alleen zijn team wordt gestraft en Conor McGregor en z’n team vrijuit gaan. “Zij zouden daar (bij het busincident, red.) even goed iemand bij kunnen vermoord hebben”, schrijft hij. “Waarom straf je alleen mijn team als beide teams hebben gevochten?” Een argument dat we ook al op de persconferentie meteen na de kamp hoorden.

“Dan verlies je mij ook”

En Khabib is duidelijk bereid ver te gaan om z’n teamgenoot te beschermen. Hij dreigt er zelfs mee zelf op te stappen als Tukhugov ontslagen wordt. “Als je toch besluit van hem te ontslaan, weet dan dat je ook mij verliest”, is hij duidelijk.

Hij komt ook nog eens terug op zijn ingehouden prijzengeld. McGregor kreeg ondertussen zijn deel al, maar de Rus moet nog wachten op de uitspraak van het NSAC. Maar voor Khabib hoeft het niet meer. “Je kan m’n geld houden”, schrijft de Rus. “Ik hoop dat je er niet in stikt.”

Lees hieronder het volledige betoog van Khabib Nurmagomedov:

“Ik wil de UFC even aanspreken.

Waarom heb je niemand ontslagen van het team dat mijn bus heeft aangevallen en een aantal mensen heeft verwond? Ze zouden daar even goed iemand bij kunnen hebben vermoord, waarom zegt niemand iets over het beledigen van mijn thuisland, mijn religie, mijn natie en mijn familie?

Waarom moet je mijn team straffen, als beide teams hebben gevochten? Als je zegt dat ik het allemaal heb gestart, dan ben ik het daar niet mee eens. Ik heb beëindigd wat hij heeft gestart.

In elk geval, straf mij, maar Zubaira Tukhugov heeft hier niets mee te maken. Als je denkt dat ik me gedeisd ga houden, dan heb je het mis. Je hebt Zubaira’s gevecht gecanceled en je wil hem nu afwimpelen omdat hij Conor heeft geslagen. Maar vergeet niet dat Conor eerst een andere vriend van me heeft geslagen, check de beelden maar.

Als je beslist van ‘m te ontslaan, moet je wel weten dat je mij ook verliest. In Rusland geven we onze broeders niet op en ik zal blijven vechten tot het einde voor mijn broeder. Als je toch beslist van hem te ontslaan, vergeet dan niet ook mijn gebroken contract op te sturen, anders breek ik het zelf.

En nog één ding: je mag het geld dat je inhoudt gewoon bijhouden. Je bent daar al goed mee bezig, ik hoop dat je er niet in stikt. We hebben onze eer verdedigd en dat is het belangrijkste. We zijn van plan om door te zetten tot het einde.

#Broeders”

Medische schorsing

Dana White kondigde intussen al aan dat hij Khabib waarschijnlijk niet van de titel zal strippen, maar aan een boete en een zware schorsing zal de Rus zich wel mogen verwachten. McGregor werd ondertussen een maand geschorst door de UFC, al gaat het wel om een medische schorsing.

De UFC gaat er prat op dat de gezondheid van hun vechters het belangrijkste is voor hen en daarom delen ze ook vaak zogenaamde medische schorsingen uit. Dat zijn schorsingen voor vechters die zwaar toegetakeld zijn en beter even niet meer in de octagon stappen om erger te voorkomen (vaak gaat het om vechters die hoofdtrauma’s zouden opgelopen hebben). Meestal zijn dat echter maar voorzorgsmaatregelen en vervalt die schorsing als ze groen licht krijgen van hun medisch team.

Rematch

Hoe dan ook, Dana White zal allerminst blij zijn met het statement van Khabib. De Rus is door zijn ongeslagen palmares en zijn overtuigende overwinning tegen McGregor uitgegroeid tot een van de grootste sterren van de UFC. Hij staat na z’n laatste overwinning ook op de tweede plaats op hun ‘best pound for pound fighter‘-lijst, een lijst waar ze de beste vechter, ongeacht gewichtsklasse, bijhouden. Op één staat trouwens Daniel Cormier, een vriend van Khabib die ook tijdens UFC 229 in de ring kwam om de Rus te bedaren.

McGregor zelf zou na de match meteen gevraagd hebben om revanche. Op Twitter schreef hij al “Looking forward to the rematch“, maar ook Dana White bekende al dat Conor ‘m na het event meteen contacteerde om een rematch te eisen.

Gesponsorde artikelen