Killer koffie: deze ‘tas’ bevat 80 keer meer cafeïne dan een gewone kop

Killer koffie: deze ‘tas’ bevat 80 keer meer cafeïne dan een gewone kop

Check even bij de dokter hoe het met je hart gesteld is voor je aan de Ass-Kicker Coffee begint die de Australische zaak Vicious Coffee aanbiedt. Zoals je zou verwachten is de Ass-Kicker vrij stevig, maar tachtig keer zoveel cafeïne als een gewone tas zwart goud, dat gaat zelfs onze verwachtingen te boven. Je moet wel je tijd nemen: vier uur om ze leeg te drinken want anders krijg je bijna letterlijk een hartverzakking.

Wij houden van koffie, de smaak, de sfeer, de cafeïne, ze zijn alle drie even belangrijk. Maar omdat cafeïne ons wakker houdt terwijl we eigenlijk in slaap zouden vallen op ons bureau, maakt extra cafeïne ons echt blij, en da’s exact wat de Ass-Kicker Coffee doet. Het brouwsel, uitgevonden door een Australische koffiezaak die – toepasselijk- Vicious Coffee heet, bevat 80 keer zoveel cafeïne als een normale kop.

Zálig, al moet je er wel je tijd voor nemen. Om een tasje leeg te drinken, doe je er toch liefst vier uur of meer over. Anders is de cafeïneconcentratie zo hoog dat je gaat hallucineren. Hoewel de tas koffie niet écht dodelijk is (twee tassen overigens wel) is ze wel giftig als je te snel gaat. Geen verrassing dus dat jongeren er een uitdaging van hebben gemaakt, zegt de uitbater van Vicious Coffee aan lokale krant Adelaide Now.

Zó veel koffie

Hoe maak je nu zelf zo’n koffie: vier shotjes espresso, 8 ijsblokjes gemaakt van cold-drip, 48-uur-gebrouwen koffie en 120 milliliter 10 dagen gebrouwde cold-drip koffie. Alleen al van het uittypen blijven wij een paar uur extra wakker.

De Ass-Kicker Coffee werd oorspronkelijk ontwikkeld voor een verpleegster in Adelaide. Zij deed er twee dagen over om ‘m uit te drinken en bleef vervolgens drie dagen aan één stuk wakker. Nadien hebben ze het recept bij Vicious Coffee toch wat aangepast. Hoe lang je er dan nu van wakker blijft, is nog onduidelijk.

iStock

Gesponsorde artikelen