Kim Jong-un dreigt nu met gooien waterstofbom om “mentaal gestoorde oude gek Trump met vuur te temmen”

Kim Jong-un dreigt nu met gooien waterstofbom om “mentaal gestoorde oude gek Trump met vuur te temmen”

Gisteravond kondigde president Trump nieuwe sancties af tegen Noord-Korea. Hij geeft het ministerie van Financiën toestemming om bedrijven en banken die zaken doen met het communistische land te bestraffen. De reactie van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un was er eentje voor de geschiedenisboekjes. Hij noemde Trump een “mentaal gestoorde oude gek” die “getemd” moet worden met de “zwaarst mogelijke tegenmaatregel ooit”.

Minister Ri Yong-ho van Buitenlandse Zaken zei in de wandelgangen bij de Verenigde Naties volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap dat een proef met een waterstofbom in de Stille Oceaan tot de mogelijkheden behoort.

“De Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn toespraak voor de VN de situatie op het Koreaans Schiereiland op scherp gezet”, zegt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in een verklaring, verspreid door het staatspersbureau KCNA.

“Totale vernietiging”

Trump bedreigde Noord-Korea dinsdag met “totale vernietiging” als het land niet stopt met het kernwapenprogramma. Volgens Kim hebben de uitspraken van Trump hem ervan overtuigd dat hij de juiste koers vaart. Hij noemde de uitspraken van Trump “de meest beledigende oorlogsverklaring uit de geschiedenis. De Verenigde Staten zullen een tol betalen voor de speech van zijn geestelijk gestoorde president”, vertelde Kim aan het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.

“Ik zou Trump willen aanraden op zijn woorden te passen en er rekening mee te houden over wie hij spreekt als hij een toespraak houdt voor het oog van de wereld”, zegt Kim. De Noord-Koreaanse leider spreekt van “geestelijk gestoord gedrag”, en noemt de uitspraak “afpersing”.

Dotard?

“I will surely and definitely tame the mentally deranged U.S. dotard with fire”: met die zin eindigt Kim Jong-un zijn boodschap. Dat woord “dotard”, dat moesten veel Engelstaligen opzoeken, het is niet echt een veelgebruikte uitdrukking. Het betekent zo ongeveer “gestoorde oude gek” of “seniele oude vent”. Op Twitter leidde het weer tot de nodige hilariteit, zeker na Trumps uitvinding van het onbestaand land Nambia.

“Blaffende hond”

Kim Jong-un zegt Trump te beschouwen als een “schurk en een gangster die graag met vuur speelt, in plaats van een politicus”.

Na de toespraak van Trump haalde de Zuid-Koreaanse buitenlandminister Minister Ri Yong-ho ook al uit naar de Amerikaanse leider. “Als hij dacht dat hij ons kon bang maken met het geluid van een blaffende hond, dan is dat een hondendroom”, zei Ri.

De Japanse kabinetschef Yoshihide Suga stelt in een reactie op de Amerikaans-Noord-Koreaanse ruzie dat “de oorlogstaal van Noord-Korea een bedreiging vormt voor de regionale en internationale stabiliteit.” De opmerking over een mogelijke test met een waterstofbom op de Grote Oceaan zijn voor Japan “totaal onacceptabel.”

Gesponsorde artikelen