Kim Kardashian krijgt immense boete door geheime betaling bij cryptoreclame

Celebrity Kim Kardashian betaalt een boete van 1,26 miljoen dollar om een aanklacht door de financiële toezichthouder SEC te schikken.

De waakhond ontdekte dat ze een vergoeding van 250.000 dollar kreeg om haar Instagram-post te publiceren over EMAX tokens, die aangeboden worden door EthereumMax. Kardashian vermeldde de betaling niet, wat tegen de regels van financiële reclame is.

“Elke beroemdheid of ander individu die een crypto-effect promoot, moet de aard, de bron en het bedrag van de compensatie die zij in ruil ontvangen, bekendmaken,” zegt de SEC. “Beleggers hebben het recht te weten of de reclame voor een effect onbevooroordeeld is, en mevrouw Kardashian heeft nagelaten deze informatie bekend te maken.”

Voorbeeldcase

De SEC gebruikt de zaak als voorbeeld in een bredere campagne om het grote publiek te waarschuwen voor de risico’s als ze blindelings het financieel advies van bekende mensen volgen.

“Beroemdheden en influencers hebben hun talenten, maar die vaardigheden mogen we niet verwarren met de specifieke vaardigheden die nodig zijn voor financieel advies”, zegt SEC-voorzitter Gary Gensler in een luchtig YouTube-clipje.

(ns)

Meer
Lees meer...