Left Right
scrollTop top

Kim Kardashian onder vuur over shapewear voor zwangere vrouwen


Kim Kardashian
© Isopix

Kim Kardashian ligt opnieuw onder vuur. Deze keer gaat het over de nieuwste collectie van haar lingeriemerk SKIMS. Kim gaat namelijk shapewear verkopen voor zwangere vrouwen en dat vinden heel wat mensen ongepast.

Er kan tegenwoordig geen dag voorbij gaan zonder dat iemand van de familie Kardashian verzeild raakt in een schandaal. Deze keer is het aan Kim Kardashian en haar lingeriemerk SKIMS.

Shapewear voor zwangere vrouwen

Kim Kardashian kondigde via Instagram namelijk SKIMS Maternity aan. Onder die naam wil ze shapewear verkopen voor zwangere vrouwen. Net zoals bij de normale lijn van SKIMS, zijn de items uit de collectie beschikbaar in een groot aanbod van huidskleuren en maten. Zo zijn de kledingstukken beschikbaar in de maten XXS tot 5XL.

Maar de aankondiging werd niet unaniem positief ontvangen. Heel wat mensen uitten kritiek op het promoten van shapewear voor zwangere vrouwen. Ze vinden namelijk dat het niet nodig is om er slanker uit te zien tijdens je zwangerschap.

De kritiek kwam ook uit bekende hoek. Actrice en notoir Kardashian-criticus Jameela Jamil tweette haar ongenoegen. “Het zou zo cool zijn als zwangere vrouwen gewoon zwanger zouden mogen zijn en dikker mogen worden en daar niet onzeker over worden. Ze moeten gewoon kunnen genieten van het mirakel dat zich afspeelt in hun lichaam zonder dat ze zicht beschaamd moeten voelen omdat hun lichaam om een geweldige reden verandert.”

Chrissy Teigen

Maar uit een andere bekende hoek kwam er dan weer steun voor Kim Kardashian en SKIMS Maternity. Chrissy Teigen, die op dit moment zwanger is van haar derde kindje, kreeg al een setje van de nieuwe lingerie van Kim Kardashian en ze liet al weten dat ze fan is van de shapewear. Ze maakt ook duidelijk dat de kritiek misplaatst is, aangezien het hier niet gaat om shapewear die als doel heeft er slanker uit te zien.

“Zwangerschaps shapewear heeft niet als doel om er slanker uit te zien, deze merken willen ons niet dwingen om slanker te zijn. Bedankt om je zorgen te maken over ons (zwangere vrouwen, red.) maar alles gaat goed!” In een reactie op een fan gaat ze nog verder in op het onderwerp. “Iedereen denkt dat we zo dom zijn dat we denken dat deze shapewear ons slanker zou maken. We weten dat het niet zo is en niemand zegt ook dat dat is wat het doet. Geef ons wat krediet, ik voel GEEN ENKELE Druk om een slanke zwangere vrouw te zijn. En daarbij, zwangere mensen haten het om ‘oh je bent zo slank’ te horen. Want dat impliceert dat onze baby niet groeit. Ik haat dat veel meer dan ‘wow, je bent opgeblazen’.”

Ondersteunend

Uiteindelijk liet ook Kim Kardashian zelf van zich horen. Zij benadrukte dat SKIMS Maternity niet als doel heeft om er slanker uit te zien, maar zwangere vrouwen juist ondersteuning wil bieden. “Aan iedereen die een probleem heeft met zwangerschaps shapewear: als je nog niet zwanger bent geweest dan weet je niet hoe lastig het is om al deze extra kilo’s mee te sleuren net zoals ik en miljoenen andere sterke vrouwen deden. De SKIMS Maternity lijn heeft niet als doel om af te slanken, maar wel om te ondersteunen. Het stuk aan de buik maakt je buik niet smaller. Het is een doorzichtig en lichter materiaal vergeleken bij de rest van het kledingstuk. Het biedt hulp bij het dragen van het oncomfortabele gewicht in je buik.”

“Dat gewicht heeft namelijk een impact op je onderrug. Daarnaast helpt de compressie in de leggings om de pijn door zwellingen tegen te gaan. Het kan ook gedragen worden na de geboorte om het comfort en de ondersteuning te bieden die de meeste vrouwen nodig hebben na een bevalling of wanneer je herstelt van een keizersnede.”

Positieve feedback

Kim Kardashian gaat nog verder in haar verdediging en geeft aan dat ze SKIMS Maternity lanceerde omdat er veel vraag naar was vanuit zwangere vrouwen zelf. “En het is ook iets wat ik persoonlijk ook had kunnen gebruiken toen ik zelf zwanger was.”

Daarnaast zijn er ook al heel wat positieve reacties gekomen van zwangere vrouwen die de SKIMS Maternity al konden gebruiken. “Ik ben enorm trots om een oplossing aan te rijken die comfort en ondersteuning biedt aan vrouwen wanneer ze het het hardste nodig hebben, tijdens hun zwangerschap en erna.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810