Kinderen gaan raar opkijken: McDonalds vervangt speelgoed in Happy Meal door boeken

Kinderen gaan raar opkijken: McDonalds vervangt speelgoed in Happy Meal door boeken

In de VS gaan kinderen binnenkort vreemd opkijken. Bij McDonald’s worden de gekende speelgoedjes in de Happy Meals voor twee weken vervangen door boeken. McDonald’s wil al langer van haar slecht imago af en probeert dat nu door kinderen aan te zetten tot lezen.

Een nieuw logo, een saladebar en een stijlvoller interieur. Het zijn maar een aantal dingen die McDonald’s de afgelopen jaren heeft ondernomen om haar slecht imago te verbeteren. De populariteit van de fastfoodketen is de afgelopen jaren flink gedaald omdat veel mensen op zoek zijn naar een gezonder alternatief. Binnenkort zullen er in de Happy Meals geen speelgoedjes meer te vinden zijn, maar wel bekende kinderboeken zoals Beertje Paddington en Pete the Cat. De kinderen hoeven zich voorlopig wel nog geen zorgen te maken. De actie loopt maar twee weken. Erna keren de vertrouwde speelgoedjes gewoon terug.

50 miljoen boeken

Het is al de derde keer dat McDonald’s de speelgoedjes vervangt door boeken in de Happy Meals. Ze vinden het belangrijk dat literatuur gepromoot wordt en hebben na deze actie al 50 miljoen boeken verdeeld in de Verenigde Staten. In BelgiĆ« ga je voorlopig nog geen boekjes tegenkomen. De actie loopt enkel in de VS.

Gesponsorde artikelen