Kinepolis Brussel beperkt vertoningen van ‘Black’ in openingsweekend

Kinepolis Brussel beperkt vertoningen van ‘Black’ in openingsweekend

Is Black vertonen in Brussel gevaarlijk of niet? De film en de kleine incidentjes die de voorstellingen op de openingsdag in Kinepolis Brussel al met zich meebrachten – volgens ons vooral bepaald door de leeftijdsgrens die de film meekreeg – wordt de programmering van de filmin Kinepolis Brussel voor dit weekend uit voorzorg aangepast.

Kinepolis Group heeft in samenspraak met de regisseurs – Adil El Arbi en Bilall Fallah – en de producent Kinepolis Film Distribution besloten om de programmering van Black voor komend weekend aan te passen.

Geen vertoningen op vrijdag 13/11

De vertoningen vandaag, vrijdag 13 november, zullen niet doorgaan, temeer door de verwachte drukte naar aanleiding van de vriendschappelijke interland België – Italië in het Boudewijnstadion aan de Heizel.

Er worden wel vertoningen voorzien op zaterdag en zondag, telkens om 13u45. Dit zijn de enige vertoningen van Black in Kinepolis Brussel dit weekend.

Na de onverhoopt sterke start van de film hopen alle betrokken partijen op deze manier de voorstellingen van Black op een positieve, incidentloze manier te laten verlopen.

Na het weekend herneemt de normale programmatie (de 2 reguliere namiddagvoorstellingen en de 20u voorstelling).

Gisteren zeiden ze bij Kinepolis nog dat Black geschrapt zou worden bij nieuwe incidenten. De film is weliswaar niet geschrapt – voorlopig althans niet – maar ook nieuwe incidenten bleven uit. Waarom besloten is om ook dit weekend bijna alle vertoningen van Black te schrappen, is ons niet meteen duidelijk. Is het een beslissing ingegeven door angst of een verstandige voorzorgsmaatregel? Hoopt men zo de commotie rustig te laten overwaaien? Het is ons een raadsel.

De drie betrokken partijen (zijnde Kinepolis Group, de makers van de film en Kinepolis Film Distribution) wensen zich te houden aan de inhoud van dit bericht en geen verdere commentaar te geven.

Gesponsorde artikelen