Left Right
scrollTop top

Kings of Leon lost 2 nieuwe nummers, volledig album volgt in maart


KOL The Bandit
© Kings of Leon lost nieuw nummer ‘The Bandit’ – Screenshot YouTube/Kings of Leon

Kings of Leon had het al aangekondigd, maar nu is ’t ook echt zover. The Bandit en 100,000 People zijn op de wereld losgelaten. Het zijn de eerste twee nummers van het gloednieuwe album van de band dat in maart verschijnt. Dat album krijgt de titel ‘When You See Yourself’ en komt meer dan vier jaar na het laatste, ‘WALLS’.

De mannen van Kings of Leon zijn terug! Ze kondigden vorige maand aan dat die terugkeer heel dichtbij was en dat er héél binnenkort nieuwe muziek zou verschijnen. Da’s nu ook gebeurd. Fans krijgen zelfs twee gloednieuwe nummers voorgeschoteld.

Nieuw album komt eraan

Het gaat om The Bandit en 100,000 People. Dat zijn de eerste twee nummers van het nieuwe album van Kings of Leon dat er in maart aankomt. Naar goede gewoonte kreeg dat album een naam met vijf lettergrepen: ‘When You See Yourself’.

The Bandit

100,000 People

Teasers

De mannen van Kings of Leon begonnen vorige maand serieus naar nieuwe muziek te teasen. Bassist Jared Followill trok toen naar Twitter. “Tien maanden geleden al heeft Kings Of Leon getweet ‘het wachten is bijna voorbij’. Genoeg. Als we jullie nu eens binnen twee weken nieuwe muziek beloven, zouden jullie ons vergeven? Kunnen jullie dat?”

De boodschap was veel meer dan enkel een boodschap. Want in de reacties onder de tweet deelden Jared en z’n broer, Kings of Leon-drummer Nathan Followill, de eerste seconden van hun nieuwe muziek. Het ging toen om fragmenten uit The Bandit. Zelf noemden de mannen het toen Must Catch The Bandit.

Tussen 1 en 5 januari verschenen dan op het YouTube-kanaal van Kings of Leon teasers voor verschillende nummers die op ‘When You See Yourself’ zullen verschijnen. Het album wordt op 5 maart gereleased, maar kan nu al besteld worden via de officiële website.

‘WALLS’

Het is ondertussen al bijna vierenhalf jaar geleden dat de rockers nog een nieuw album op de wereld loslieten. Dat album was ‘WALLS’ (wat staat voor ‘We Are Like Love Songs’) en verscheen in 2016.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  693.666
 • Aantal
  doden
  20.779