Kitsch tot in de kist: Eddy Wally gaat in splinternieuwe gouden corbillard naar zijn graf

Wanneer Eddy Wally aanstaande zaterdag wordt begraven, zal zijn witte lijkkist vervoerd worden in een splinternieuwe gouden lijkwagen. Dat had The Voice of Europe aan zijn dochter Marina gevraagd.

De kist zal wit zijn, iets wat Marina Wally besliste blijkbaar. De familieleden moeten van Marina ook in het wit afscheid nemen, “zelfs zijn oogappel en kleinkind Vanessa, die nu vier maand zwanger is, zal wit dragen” lezen we in Gazet van Antwerpen.

Waar Wally het idee van de gouden lijkwagen heeft gehaald? Misschien bij Whitney Houston, die ook een gouden corbillard had.

Bart Herman

De Vlaamse zanger overleed zaterdagavond op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersenbloeding. De artiest heeft volgens zijn manager afscheid kunnen nemen van zijn geliefden. Wally zou kort voor zijn dood nog hebben gezegd dat hij gelukkig was.

De charmezanger krijgt een uitvaart in de parochiekerk Sint-Laurentius op de Grote Markt in Zelzate, de geboorteplaats van Wally. Er komt een groot scherm buiten de kerk, voor de mensen die de uitvaart niet kunnen bijwonen. Bart Herman komt zingen in de mis.

In 2011 raakte Wally na een hersenbloeding deels verlamd en belandde hij in een rolstoel. Dat weerhield hem er niet van in december 2012 het podium te beklimmen tijdens de Nacht van de Schlagers in Kortrijk. Het bleek zijn laatste optreden te zijn geweest.

Meer
Lees meer...