Klaar om je terug kind te voelen? Nog 17 Disneyklassiekers krijgen een live action remake

Klaar om je terug kind te voelen? Nog 17 Disneyklassiekers krijgen een live action remake

Na ‘Jungle Book’ en ‘Beauty and the Beast’ zal Disney nog een heel aantal andere klassiekers nieuw leven in blazen met een live action remake. Dit is pure nostalgie!

Wie dacht er dat een live action remake van Jungle Book zou werken? Wees maar eerlijk, niemand! Maar het lukte en het was eigenlijk een onverhoopt succes. In maart volgt een live action versie van Beauty and the Beast, maar er zijn nog een hele hoop andere klassiekers die Disney nu ook in een modern jasje zal steken! En eerlijk, wij zijn echt benieuwd!

1. Mulan

Disney

Een vrouw die zich vermomt om zo in het Chinese leger te kunnen en haar land te redden. Ze was zo de eerste Disney-vrouw die ook zelf de armen uit de mouwen stak. Wij kunnen niet wachten om Mushu in CGI te zien!

2. The Lion King

Disney

Naaaaaaaaaaaaants ingonyaaaaaaaama bagithi Baba! Wees gerust, wij kenden de tekst ook niet vanbuiten, we hebben hem gewoon even gegoogeld. Moeten we The Lion King echt nog voorstellen? Een van de meest gevierde animated films zal dus ook een live action remake krijgen. Jon Favreau, die ook de live action remake van The Jungle Book en twee Iron Man-films regisseerde, is aangeduid als regisseur. Hakuna Matataaaaa!

3. Dumbo

Disney

Ook de vierde tekenfilm van Disney zal een remake krijgen, en niet zomaar een! De legendarische Tim Burton krijgt de film in handen. Burton, die wereldberoemd werd door films als Edward Scissorhands en The Nightmare Before Christmas, regisseerde al de live action remake van Alice in Wonderland. Raar weetje, er zullen geen echte olifanten gebruikt worden in de film, die zullen via CGI worden toegevoegd.

4. The Sword in the Stone

Disney

De jonge koning Arthur maakt ook zijn opwachting in een live action remake. Game of Thrones-schrijver en producer, Bryan Cogman, zal het script voor zijn rekening nemen.

5. Aladdin

Disney

Onze favoriete straatrat maakt ook zijn opwachting. Abu en Iago in CGI, dat wordt voor ons, mensen die Aladdin al duizend keer hebben bekeken, echt raar maar wel cool om te zien!

5. Genies

Disney

Dit zal geen echte remake worden natuurlijk, maar het brengt wel ons favoriete Disney-personage aller tijden weer op het scherm! De geest uit Aladdin zal zijn eigen film krijgen. De film is een prequel op de Aladdin-films en zal laten zien hoe Genie in de lamp is terechtgekomen. Vraag is natuurlijk wel wie de stem zal zijn van Geest, aangezien de originele stemacteur, Robin Williams, spijtig genoeg drie jaar geleden overleden is.

6. Cruella

Disney

Van een van de meest geliefde Disneypersonages ooit naar een van de meest gehate. Een 101 Dalmatiërs-remake hebben we jaren geleden al gehad, maar Disney geeft nu ook super evil bitch Cruella de Vil haar eigen film. Emma Stone (La La Land, Birdman) is de bitch van dienst.

7. Winnie The Pooh

Disney

Poehbeer! Jaaaa! Uhum … Even onze volwassenheid terugzoeken. Nee, dat gaat echt niet. Knorretje! Teigetje! Iejoooooor! Allemaal in ’t echt! De film zal een volwassen Janneman Robinson tonen die zijn oude vriendjes gaat bezoeken. Dat kan niet anders dan super worden.

8. Peter Pan

Disney

Er zijn al ontelbaar veel remakes gemaakt van deze klassieker, maar er komt er dus nog eentje aan. David Lowry, die de remake van Pete’s Dragon regisseerde, zal dat nu ook doen voor de nieuwe Peter Pan. Bereid je dus maar al voor om “echt waar, ik ga ook nooit volwassen worden, Peter!” te roepen naar het scherm!

9. Tink

Disney

Tinkerbell, nog zo’n supporting character dat sommigen leuker vonden dan het hoofdpersonage. Ook de fee zal haar eigen live action film krijgen, en wie beter dan Reese Whitherspoon (American Psycho, Hot Pursuit) om Tinkerbell te spelen.

10. Pinocchio

Disney

“I’m a real boy!” Snif. Natuurlijk ben je dat Pinokkio! De avonturen van Pinokkio zullen ook in een modern jasje gestoken worden. De film zal losjes gebaseerd zijn op de originele animatiefilm.

11. The Jungle Book 2

Disney

Jon Favreau zal niet alleen de nieuwe The Lion King onder handen nemen maar ook de sequel van The Jungle Book. Die was blijkbaar al gepland nog voor de eerste remake in de zalen te zien was. Als Disney geld ruikt … Maar hey, Disney, “shut up and take my money!”

12. Maleficent 2

Disney

Angeline Jolie zal haar rol als Maleficent (voor ons beter bekend als Malafide) uit de gelijknamige origin story hernemen in een sequel. Hoewel de film, om het zacht te zeggen, geen goede reviews kreeg, leverde het Disney toch genoeg geld op om aan een vervolg te beginnen werken.

13. Snow White and the Seven Dwarfs

Disney

In zo’n overvloed aan Disney-remakes mag ook de absolute original Disney-film niet ontbreken. Sneewwitje was de eerste full length animatiefilm ooit. De remake zal muziek krijgen van Benj Pasek en Justin Paul, die ook muziek voor La La Land schreven.

14. Little Mermaid

Disney

“Dieeeeeep in de zee. Diep in de zee!” Ariël is terug! Deze remake zal misschien wel het meeste van de CGI-ers vergen, maar is er ook eentje waar wij het meest naar uitkijken. Alan Menken, die de originele songs componeerde, zal samen met Lin-Manuel Miranda, die de muziek schreef voor onder andere Moana en Star Wars: The Fore Awakens, de soundtrack verzorgen.

15. Chip ‘n’ Dale

Disney

Niet alleen animatiefilms krijgen remakes. Ook Knabbel en Babbel en de Rescue Rangers krijgen hun eigen film. “Pa-pa-pa-pak ze daaaaaan!”

16. Chernabog

Disney

“Cherna-wie?” vragen jullie misschien. Chernabog, de demoon uit Fantasia. Dit absolute meesterwerk was een aaneenschakeling van acht kortere animatiefilmpjes op klassieke muziek. Uit een van die segmenten komt het personage Chernabog, een soort voorstelling van de duivel, en eigenlijk alle kwaad. Very un-Disney-like, maar wel interessant.

17. Marry Poppins Returns

Disney
Deze sequel is niet echt een remake maar eerder een vervolg op de Disneyfilm uit 1964. Emily Blunt (The Girl on the Train, The Devil Wears Prada) zal de hoofdrol op zich nemen met als tegenspeler Lin-Manuel Miranda, die dus ook de muziek zal schrijven voor de Little Mermaid-remake.

Gesponsorde artikelen