Klaar voor de volgende winterprik? Het gaat terug sneeuwen en stormen deze week

Klaar voor de volgende winterprik? Het gaat terug sneeuwen en stormen deze week

Er zitten deze week weer een aantal sneeuwbuien aan te komen. Vanaf woensdag is in het hele land land winterse neerslag mogelijk. In de Ardennen kan er zich zelfs een nieuwe sneeuwlaag vormen. Voorts is het ook uitkijken naar stormweer dat vooral donderdag weer voor flink wat wind kan zorgen.

Wie de zon in dat verhaal mist, moet vooral vandaag genieten. Terwijl we misschien wel op weg zijn naar de somberste winter ooit, zal deze zondag het aantal uren zon in één klap flink opdrijven. Aan de kust zijn er in de loop van de dag toch weer wolken mogelijk, maar in de rest van het land schijnt een mooi winterzonnetje bij temperaturen van 7 graden in het binnenland. Daarna moeten we ons vooral schrap zetten voor een zeer onstuimige week met regen, sneeuw en veel wind.

Wind en winterse buien

De temperaturen zitten vannacht dichtbij het vriespunt, dus hou rekening met bevroren autoruiten. Morgen krijgen we van alles al een beetje. Na een droge voormiddag trekt een regenzone over het land. Op de Ardense hoogten kan die neerslag al in de vorm van sneeuw vallen. Er staat ook een stevige wind met stoten tot 90 kilometer per uur. Het kwik haalt nog steeds 7 graden.

Dinsdag en woensdag blijft het heel winderig en wisselen opklaringen en buien elkaar af. In de Ardennen kan het gaan sneeuwen, maar ook in de rest van het land neemt de kans op winterse neerslag toe. We halen zo’n 5 tot 6 graden.

Uitkijken is het vooral naar donderdag, want die dag krijgen we te maken met een stormdepressie. Volgens de laatste modellen zou een storm boven de Noordzee ook in ons land voor hevige rukwinden gaan zorgen. Er zal ook behoorlijk veel neerslag vallen.

Het wordt kouder

We sluiten de week op vrijdag dan af met iets kouder weer – zo’n 3 tot 4 graden in het binnenland. Droog houden we het niet, want opklaringen worden afgewisseld met neerslag, die andermaal winters van aard kan zijn. In het volgende weekend nog meer wisselvallig weer met kans op regen en sneeuw. Het kwik haalt dan nog 3 graden, en ’s nachts gaat het bijna overalvriezen. Het KMI voorspelt dat het daarna enkele dagen terug vrij koud zal blijven.

Geniet dus van de zon vandaag, want het ziet er niet naar uit dat de winter plots iets aan dat nakende record zal proberen doen. Goed nieuws is er wel voor de wintersporters, want volgens sommige bronnen zou er volgend weekend een laag van enkele tientallen centimeters sneeuw op de Ardense hoogten kunnen liggen. Weekendje skiën in eigen land?

Gesponsorde artikelen