Left Right
scrollTop top

Kleur, kleur en nog eens kleur! Deze plaatsen fleuren je reiservaringen meteen op


Kleur, kleur en nog eens kleur! Deze plaatsen fleuren je reiservaringen meteen op

Ziet je leven er veel te grijs uit op het moment? Dan heb jij misschien nood aan meer kleur. Zo tipt reiswebsite Travel + Leisure enkele kleurrijke plaatsen die je zeker eens moet bezoeken. Van een roze meer tot grotten van marmer. Met deze mooie plaatsen maak je je bucketlist sowieso interessanter. 

1. Velden vol lavendel in Frankrijk

Als je geen tijd of zin hebt om ver te reizen, moet je misschien wat kleur gaan opzoeken in Frankrijk. In het zuiden van het land vind je heel wat lavendelvelden en zonnebloemvelden die je leven meteen opfleuren. De mooie kleuren zorgen zeker voor wat rust in je hoofd en doen je meteen genieten. Aaaah La douce France!

2. Liever een verre reis? Dan moet je naar de grotten van marmer in Chili

Het antwoord is nee. De foto hierboven werd niet gefotoshopt, deze grotten zijn gewoon zó mooi.

Het moment om deze grotten te bezoeken, is tijdens zonsopgang of -ondergang. Dan kunnen de stenen zelfs van kleur veranderen door de reflectie van de zon op het water.

Hier en daar zie je ook spiralen in de stenen die zijn gemaakt door het water. Hierdoor zie je nog meer kleuren en schakeringen. Prachtig om te zien en zeker een reisje naar Chili waard!

3. Naar ‘The land down under’ om het roze Lake Hillier te zien

Hoogstwaarschijnlijk staat Australië al op je bucketlist. Maar misschien heb je nog niet gehoord van Lake Hillier: een roze meer. Het meer krijgt een roze kleur door veel zout en verschillende soorten organismen die leven in het water zoals algen en halobacterium.

Vreemde beestjes of niet, wij gaan zwemmen in dat roze meer!

4. Lekker dichtbij naar de tulpenvelden in Nederland

Eerst en vooral: Nederland is helemaal niet ver, dus waarom ben je nog nooit naar de tulpenvelden gegaan!?

Mensen over de hele wereld gaan speciaal naar Nederland om de tulpenvelden te bewonderen. Dus wat is jouw excuus? Het zonnetje schijnt dus maak maar plannen om enkele tulpenvelden te bezoeken met je partner, bestie of zelfs mama. Wat denk je, volgend weekend?

5. Een beetje shinnen in de kristalgrotten van IJsland

Als je een unieke ervaring wil, moet je een tripje vastleggen naar IJsland. Hier vind je bijvoorbeeld de ijsgrotten die je voor altijd bijblijven. Pak jezelf goed in en loop door blauwe en witte ijstunnels.

6. Wandelen onder een zon én kleurrijke paraplu’s doe je enkel in Portugal

Dat het warm is in Portugal moeten we je waarschijnlijk niet vertellen. Maar soms kan dat zonnetje wel heel fel schijnen. Daarom zijn heel wat straten in Agueda beschermd met kleurrijke paraplu’s. Heel mooi om te zien en een ervaring om nooit te vergeten.

Je bucketlist is nu langer en kleurrijker geworden hé …


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.634.463
 • Aantal
  doden
  1.136.425
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588