Klimaatmars in Gent: 10.000 aanwezigen

Klimaatmars in Gent: 10.000 aanwezigen

In Gent ging vandaag een klimaatmars door. Volgens de politie liepen er zo’n 10.000 mensen mee. De betoging werd georganiseerd door Greenpeace Gent. Verschillende andere grote organisaties liepen mee.

De mars vertrok aan het Sint-Pietersplein en eindigt onder de stadshal, waar er gespeeched wordt. De politie heeft zo’n 10.000 deelnemers geteld. Een mooi cijfer, want de organisatoren hadden op amper 5.000 manifestanten gerekend. Opvallend is dat er veel gezinnen met kinderen meelopen. Dat meldt de VRT.

“Rise for Climate” was een initiatief van onder andere Greenpeace Gent. Zo’n 20 middenveldorganisaties liepen mee, waaronder 11.11.11, Natuurpunt en Hart boven Hard.

Er liep ook een delegatie van de partij Groen mee met veel vlaggen. “In deze stad hebben we met het circulatieplan veel verbetering gerealiseerd in levens- en luchtkwaliteit”, reageert Groen-voorzitter Meyrem Almaci. “Het is logisch dat we deze boodschap ondersteunen. We moeten dit blijven volhouden tot de boodschap begrepen is.”

“Gent heeft sterk ingezet op klimaatbeleid”, zegt de Gentse schepen Filip Watteeuw.

Gesponsorde artikelen