‘Klopjacht’: Dit is de eerste reactie van de afvallers

Gisteren werd tijdens de tweede aflevering van Klopjacht al meteen het tweede duo opgepakt. Het ging daarbij om Roxan en Ann-Sophie. Zij werden eigenlijk toevallig gevat door de speurders en moesten daardoor na amper één dag hun vlucht al staken. Vooral het feit dat het om puur geluk ging, zorgde bij het duo voor een emotionele reactie.

In Klopjacht moeten gewone Vlamingen proberen 400 uur uit de handen blijven van een team topspeurders. Als ze er op het einde in slagen om het extractiepunt te bereiken zonder gepakt te worden, maken ze kans op een geldprijs. De enige voorwaarde daarbij is dat ze in België blijven.

Een van die duo’s was Roxan en Ann-Sophie. Net als Polle werden ook zij na minder dan één dag al gevat, al was het bij de twee vriendinnen echt een kwestie van (on)geluk.

Roxan en Ann-Sophie

Roxan en Ann-Sophie zijn twee vriendinnen uit het Gentse. Ann-Sophie was met haar 18 jaar ook meteen de jongste van het gezelschap. Na hun vertrek uit Antwerpen trokken de twee richting een plek zo ver mogelijk van de stad. In eerste instantie kwamen ze zo in Willebroek terecht, waar hen een niet zo fijne ontmoeting stond te wachten.

De speurders waren op dat moment namelijk op zoek naar de broers Jonna en Kevin. Zij stonden al langer op de radar en wisten de speurders altijd te slim af te zijn. Omdat de twee gespot werden in hun thuishaven Willebroek, trokken de speurders daar naartoe. Maar eens daar aangekomen, waren het niet de broers, maar wel Roxan en Ann-Sophie die ze daar troffen. Puur geluk dus.

Eerste reactie

In een nieuwe video die niet in de aflevering te zien was, zien we de eerste reactie van het duo. Daarbij zitten Roxan en Ann-Sophie in de auto bij de speurders en vertellen ze elkaar hoe teleurgesteld ze zijn. “Ons avontuur is gestopt na vijf uur”, zegt Roxan. “Het is ook echt gewoon puur toeval hé”, blijft Ann-Sophie haar geruststellen. “Ze hadden helemaal niets”, gaat Roxan verder. Uiteindelijk komen er ook tranen bij kijken, wat natuurlijk te begrijpen is bij zo’n toevallige onderschepping.

Bekijk het extra fragment uit Klopjacht hier:

Klopjacht is elke zondag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...