Knijpen en kijken: de squishy is hét nieuwe speelgoed op de speelplaats en ze zijn verslavend

Knijpen en kijken: de squishy is hét nieuwe speelgoed op de speelplaats en ze zijn verslavend

Elk jaar kent zo z’n eigen rages en na de eieren die je kan uitpakken, de fidget spinners en het slijm, is er nu de squishy. Zoals je al kan raden, dient zo’n squishy vooral om in te knijpen en verder niets. Eerlijk, als we naar al die unboxing videos kijken, snappen we wel waarom de jeugd ze allemaal wil: ’t is heerlijk hypnotiserend en je kan ze verzamelen. 

Om te beginnen: wat is een squishy? Een squishy is een figuurtje, gemaakt uit elastische mousse, die je kan kneden en knijpen en dat dan gewoon terug naar z’n oorspronkelijke vorm terugkeert. Het is hét nieuwe speelgoed op basisscholen en je ziet ze dus overal verschijnen. De squishies komen in verschillende leuke en schattige vormpjes.

Stressbal

Je hebt al een squishy voor zo’n zes à tien euro, een ideaal klein cadeautje dus en je kan er ook uren mee spelen. Denk aan een soort stressbal voor mensen met weinig verbeelding. Want de figuurtjes zijn natuurlijk ook geweldig om te vervormen en ze keren ook naar hun oorspronkelijke maat terug. Beestjes, poppetjes en kawaii-figuurtjes: het is er allemaal.

Het voordeel van de dingen? Je moet ze, in scherp contrast tot slijm, niet zelf maken en dat bespaart je ongetwijfeld heel wat opruimwerk. Nadeel? Ze zijn wat duurder én hoogst verzamelbaar: er is geen einde aan het aantal figuurtjes dat beschikbaar is en dus blijf je ze ook kopen. Anderzijds zijn ze wel best schattig, je wil er misschien gewoon zelf eentje voor op je bureau.

Populair

Zowel bij Fun als bij Dreamland vliegen de squichies de deur uit, en dat zonder reclame. Oorzaak is natuurlijk de populariteit van de dingen op Amerikaanse sociale media. Kinderen hebben vaak favoriete unboxing-YouTube-sterren en die hebben de squichies al enkele weken ontdekt. Veel langer dan de zomervakantie zullen ze waarschijnlijk niet meegaan, maar tegen dan ligt je huis toch al vol.

Je kan de squichies zowat overal vinden, maar bij bol.com zijn ze momenteel nog in voorraad.

De video is natuurlijk nog iets anders dan het speeltje zelf, maar wij moesten denken aan ASMR voor kinderen

Gesponsorde artikelen