Left Right
scrollTop top

Koeken Troef, voormalig productiehuis van Bart De Pauw, moet mensen afdanken als gevolg van zijn dossier


Koeken Troef, voormalig productiehuis van Bart De Pauw, moet mensen afdanken als gevolg van zijn dossier

Koeken Troef, het productiehuis van Bart De Pauw en zijn vrouw, ziet zich genoodzaakt om medewerkers af te danken en met een kleinere bezetting verder te gaan. De huidige ploeg blijft nog zeker in dienst tot na de opnames van ‘Twee Tot De Zesde Macht’. Vanaf eind oktober zal er met een afgeslankte ploeg verder gegaan worden. 

Ines De Vos, de huidige zaakvoerster van Koeken Troef, meldt dat een reorganisatie noodzakelijk is voor het productiehuis. Dat melden de kranten van De Persgroep en de kranten van Het Mediahuis.

“We hebben met alle macht geprobeerd om de reorganisatie zo lang mogelijk tegen te houden”, zegt De Vos. “Maar de impact van het dossier waar Bart De Pauw is in verzeild geraakt, bleek zo groot dat we niet genoeg opdrachten meer konden binnenhalen.”

Niet langer zaakvoerder

Bart De Pauw stapte een tijd geleden al op als zaakvoerder van het productiehuis. In november vorig jaar kwam hij onder vuur te liggen nadat hij beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarop besloot de VRT de samenwerking met hem volledig te stoppen en zijn programma, Twee Tot De Zesde Macht, onmiddellijk van het scherm te halen.

“Niet de middelen”

De Vos geeft aan het jammer te vinden dat de hele ploeg niet voor het productiehuis kan blijven werken: “De medewerkers van Koeken Troef vormen een ‘superteam’ met bekwame, creatieve én loyale mensen die we graag aan boord hadden willen houden. We zijn er het hart van in dat de medewerkers mee de gevolgen moeten dragen van een zaak waar ze niet bij betrokken zijn.”

“We hebben bij diverse partijen goeie voorstellen neergelegd, maar vooralsnog blijven de bestellingen uit. En we hebben helaas de middelen niet om iedereen aan boord te houden en te blijven wachten tot er een opdracht binnenkomt.”

Hulp bij jobzoektocht

De Vos zegt dat haar ploeg op de hoogte gebracht is en dat de getroffen medewerkers geholpen zullen worden in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Hoe veel mensen er uiteindelijk zullen moeten vertrekken, is nog niet geweten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899