Koen Naert pakt gouden medaille op EK na indrukwekkende solo op de marathon

Koen Naert pakt gouden medaille op EK na indrukwekkende solo op de marathon

Indrukwekkend: Koen Naert pakt op het EK Atletiek in Berlijn schijnbaar met de vingers in de neus de gouden medaille op de marathon. Naert liep op 31 kilometer uit op de kopgroep en vervolgde de weg naar de finish helemaal solo! Een indrukwekkende prestatie van de Belg. Het is de derde gouden medaille voor België op het EK Atletiek! 

Nog een gouden medaille voor België op het EK Atletiek, het is bijna niet te geloven. Koen Naert pakte vandaag op indrukwekkende wijze een gouden medaille op de marathon. Naert, die tot vorig jaar nog gewoon verpleger was, kon de marathon solo uitlopen met een ruime voorsprong, een prestatie op zich.

Koen Naert liep in New York vorig jaar al een achtste plaats op de marathon, maar was toen ‘slechts’ de derde Europeaan. Dat hij een medaille pakt, is dus eigenlijk geen verrassing, maar de manier waarop geeft toch een extra schittering aan zijn medaille. Het was een kwestie van tactiek en training bij Naert. Toen de koplopers een eerste versnelling inzetten, bleef hij wijselijk achter, maar bij de 31ste kilometer liep hij uit.

Het leek misschien wat vroeg, maar de halve minuut die Naert eerst voor had op zijn competitie, liep al snel uit tot één minuut en achttien seconden. Waar de rest van de voormalige kopgroep met krampen te maken kreeg, liep Naert soepel verder. De Nederlander Ageeye moest lossen met krampen en toen leek het ruim baan voor de Belg.

Persoonlijk record voor Naert

Net voor de finishlijn werd het ook duidelijk dat Naert ook zijn persoonlijke record kon verbreken: hij kwam binnen bij 2 uur, 9 minuten en 55 seconden, een volle halve minuut onder zijn beste tijd. Het is de snelste tijd voor de marathon op het EK. Daarmee blijft Naert wel nét onder het Belgisch record voor de marathon.

Wat een knalprestatie!

Screenshot
Het blijft maar medailles regenen voor de Belgen op het EK. De gouden medaille op de marathon is de derde gouden. Eén gouden medaille kwam van Nafi Thiam op de zevenkamp, onze Belgian Tornadoes sprintten naar goud op de 4×400 meter. Daarvoor pakten we ook ook al een zilveren medaille op de tienduizend meter en de broertjes Kevin en Jonathan Borlée voegden daar nog een zilveren én een bronzen medaille aan toe op de 400 meter.

Gesponsorde artikelen