Koffie van ’t vat? Bij Starbucks tappen ze tegenwoordig je kopje

Koffie van ’t vat? Bij Starbucks tappen ze tegenwoordig je kopje

Gedaan met lange wachtrijen voor een ijskoffie deze zomer, want bij Starbucks hebben ze een manier gevonden om koffie te tappen. Jawel, net zoals je aan de toog een pintje bier gaat bestellen, vullen ze je kopje via de tapkraan. De nieuwe koffie ‘Nitro brew’ is een koude koffie geïnfuseerd met stikstof.

“Het komt er bijna uit zoals Guinness”, zegt Starbucks-CEO Howard Schultz aan CNN. Dat bier lijkt van ver ook wel een beetje op koffie. De nieuwe koffie wordt al enkele maanden getest in Seattle, en hij is er intussen de op één na best verkopende geworden. Voorlopig krijgen wij hem hier nog niet te proeven, maar deze zomer zullen zo’n 500 Starbucks-winkels in de Amerikaanse steden Seattle, New York, Chicago, Boston, Los Angeles, San Francisco en Portland hem serveren.

Starbucks gaat stevig inzetten op koude koffie. Ze hebben de verkoop ervan de voorbije jaren omhoog zien schieten. Ook wij kunnen intussen in de supermarkt al koude koffie van de keten kopen. Sinds maart is de verkoop van ijskoude koffie met 20 procent gestegen.

Gesponsorde artikelen