Kom op tegen Kanker en concertzalen moedigen aan om “binnen te rocken, maar buiten te roken”

Kom op tegen Kanker en concertzalen moedigen aan om “binnen te rocken, maar buiten te roken”

Met #smokefreeconcerts wil Kom op tegen Kanker rokers ervan bewust maken dat ze niet de enigen in een concertzaal zijn. Vanaf zes maart zullen op verschillende concerten polsbandjes uitgedeeld worden om duidelijk te maken dat een concert een rookvrij evenement zou moeten zijn.

Kom op tegen Kanker start een campagne tegen roken tijdens concerten. Daarvoor slaat de organisatie de handen in elkaar met verschillende concertpromotoren en zaaluitbaters. De komende weken worden polsbandjes uitgedeeld, om rokers ervan bewust te maken dat zij niet de enige zijn die roken. Omstaanders ademen namelijk de schadelijke stoffen ook in en dat brengt heel wat risico’s met zich mee. De campagne kreeg de naam #smokefreeconcerts.

Roken is niet meer rock-‘n-roll

Concertzalen zijn afgesloten publieke ruimtes en daarin geldt al jaren een wettelijk rookverbod. Maar dat houdt veel rokers toch niet tegen om een sigaret op te steken. Door dat te doen zetten ze ten eerste andere mensen aan om ook te roken en zorgen ze ook dat niet-rokers de schadelijke stoffen ongewild inademen.

(Dit zijn 17 manieren waarop je leven verbetert als je stopt met roken.)

En daar willen de concertorganisatoren en Kom op tegen Kanker iets aan doen. Door een polsbandje te dragen, tonen niet-rokers én rokers dat ze samen voor rookvrije concerten gaan. Want dat maakt hen niet minder stoer, zegt Kom op tegen Kanker: “De tijden dat roken en rock-‘n-roll samengingen, liggen achter ons. We willen de rook uit het concert halen en de coolheid uit de sigaret. Want iedereen heeft recht op gezonde lucht.” Het motto van de campagne is daar ook op gebaseerd: “Binnen rocken, buiten roken”, klinkt die.

Heel wat partners

Kom op tegen Kanker deelt voor de eerste keer polsbandjes uit tijdens het concert van Nicki Minaj in Paleis 12 vanavond. Studio Brussel werkt ook mee aan de actie en gaat tijdens de showcase van Baltazar ook bandjes verspreiden. Maar dat zijn niet de enige zalen en concertpromotors waar Kom op tegen Kanker mee samenwerkt. Ook AB Concerts, Democrazy, Depot Leuven, Gracia Live, Greenhouse Talent, La Madeleine, Live Nation Belgium, ST Live, Vooruit en Sportpaleis Group werken mee aan de campagne.

Gesponsorde artikelen