Komend weekend heb je voor het eerst sinds lang een warme jas en een paraplu nodig

Komend weekend heb je voor het eerst sinds lang een warme jas en een paraplu nodig

De kans bestaat dat je goed in je kast gaat moeten zoeken, want we hebben ze al heel lang niet meer nodig gehad: een jas en een paraplu. De temperaturen zakken dit weekend stevig naar waarden van amper 15 tot 17 graden, en vooral op zaterdag gaat het ook regenen. Maar wees gerust: volgende week is het aangenaam zachte weer al terug.

We kunnen ons deze zomer geen dag herinneren dat we met moeite 15 graden haalden, maar vanaf vrijdag krijgen we wel drie dagen lang een voorsmaakje van de herfst. Vandaag en morgen mogen we daarentegen nog van aangename temperaturen genieten. Die kunnen vandaag zelfs naar 28 graden klimmen, en de zon krijgt een hoofdrol. Morgen zijn er meer wolken, en enkele buien zijn volgens het KMI niet uitgesloten. Maar het blijf warm, want we halen opnieuw 25 tot 27 graden.

Fris en nat

Maar dan neemt het kwik een flinke duik. Vrijdag moeten we het plots stellen met 17 tot 19 graden. Er staat een matige wind en de kans op regen neemt ook toe. Die regen krijgen we zeker op zaterdag, en temperatuur valt nog verder terug naar 15 tot 17 graden. Zondag wordt het droger, maar met 17 tot 19 graden blijft het fris. Na het weekend wordt het terug warmer, want op maandag halen we weer 20 tot 21 graden. Behalve een niet uit te sluiten bui wordt het droog en aangenaam weer.

Dinsdag krijgen we zelfs een heel zonnige dag en het kwik haalt terug 23 tot 24 graden. De rest van die week en het begin van september blijven we in de buurt van 25 graden kamperen bij doorgaans zonnig en droog weer. Het begin van een nazomer?

Gesponsorde artikelen