Komiek Louis C.K. too: beschuldigd van seksueel wangedrag door vijf vrouwen

Komiek Louis C.K. too: beschuldigd van seksueel wangedrag door vijf vrouwen

Ook de populaire Amerikaanse stand-up-comedian, acteur en regisseur Louis C.K. wordt nu beticht van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De #metoo-golf is duidelijk nog niet uitgerold. Ook actieheld Steven Seagal zit nu in nauwe schoentjes, evenals de producer van Mad Men. De VRT zette gisteren nog de samenwerking met tv-presentator Bart De Pauw stop na “diverse meldingen van grensoverschrijdend gedrag”.

The New York Times laat vijf vrouwen aan het woord die Louis C.K. van seksueel wangedrag beschuldigen.

Dana Min Goodman, Julia Wolov, Abby Schachner, Rebecca Corry en een anonieme vrouw zeggen dat ze tussen eind jaren 90 en 2005 met grensoverschrijdend seksueel gedrag van Louis C.K. te maken hebben gehad.

De komiek nodigde hen onder meer uit in zijn hotelkamer onder het mom van een gezellig drankje, om vervolgens zijn geslachtsdeel te tonen en in hun bijzijn te masturberen.

De première van zijn nieuwe film I Love You Daddy is geannuleerd. Volgens de distributeur van de film vanwege “omstandigheden”. Louis C.K. werd al een tijd achtervolgd door beschuldigingen van seksuele intimidatie.

Ondertussen kondigde HBO al aan alle banden met de komiek te verbreken. Zo worden verschillende comedyspecials en verschijningen gecancelled. Ook FX, waar zijn serie Louie loopt, zou bekijken hoe het nu verder moet met de komiek.

Seagal

Ook actieheld en vechtsportvedette Steven Seagal zit in nauwe schoentjes. De Amerikaanse actrice Portia de Rossi, bekend van Ally McBeal en Arrested Development liet via Twitter weten dat Seagal ooit zijn broek openritste op het moment dat zij hem in zijn kantoor ontmoette voor een auditie. De Rossi

Eerder beschuldigden twee andere actrices, Julianna Margulies en Lisa Guerrero Seagal ook al van seksuele intimidatie.

In het verleden moest de intussen 65-jarige Seagal zich al eens voor de rechter verantwoorden wegens gelijkaardig gedrag. Hij werd toen door een jury vrijgesproken. In 1998 vertelde actrice Jenny McCarthy al dat Seagal haar bij een auditie gevraagd had zich uit te kleden.

Republikein

In de Verenigde Staten is ook kandidaat-senator voor de Republikeinen in Alabama, Roy Moore, beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag met een 14-jarige, meldt The Washington Post.

Leigh Corfman, inmiddels 53 jaar oud, zegt dat ze eind jaren 70 meerdere keren door Moore werd opgezocht en dat hij haar tijdens één bezoek betastte. Moore was toen een dertiger en werkzaam bij het Openbaar Ministerie. Drie andere vrouwen verklaarden tegenover de krant dat ze tussen hun zestiende en achttiende werden benaderd door Moore. Zij werden niet gedwongen tot seksueel contact.

De leider van de Republikeinen in de Senaat heeft laten weten dat Moore zich moet terugtrekken als het verhaal waar blijkt te zijn. De verkiezingen voor de Senaat zijn volgende maand.

Mad Men Weiner

Ook filmproducent Matthew Weiner, de bedenker van de succesvolle serie Mad Men, heeft prijs. Hij wordt er door voormalig scriptschrijver Kate Gordon van beschuldigd dat hij seksueel getinte opmerkingen richting haar heeft gemaakt.

Gordon moest in 2008 een avond laat doorwerken met Weiner en volgens de vrouw zei hij toen “dat ze het aan hem verplicht was zichzelf naakt te vertonen.”

Een woordvoerder van Weiner ontkent dat met klem: “Hij kan zich niet herinneren een dergelijke opmerking gemaakt te hebben. Het zijn sowieso geen teksten die hij zou uitkramen.”

Gordon voelde zich bedreigd en gekleineerd ten tijde van het voorval. Uit angst haar baan te verliezen, hield ze haar mond tegen collega’s. Het Harvey Weinstein-schandaal gaf haar naar eigen zeggen de moed om met haar verhaal naar buiten te treden.

Gordon won in 2009 een Emmy voor haar bijdrage aan Mad Men, maar is momenteel niet langer meer werkzaam in de televisiewereld. Na het derde seizoen hield haar loopbaan bij Mad Men op.

Gina Lollobrigida

Ook voormalig filmster en sekssymbool Gina Lollobrigida heeft gedurende haar carrière te maken gehad met seksueel misbruik. De 90-jarige Italiaanse vertelde dat toen ze te gast was in een televisieshow in haar land.

Lollobrigida deed de onthulling toen naar haar mening gevraagd werd over het schandaal rond filmproducent Harvey Weinstein.

“Ik was pas 19 jaar toen ik voor het eerst te maken had met ‘ongewenst gedrag’. Ik ging toen nog naar school. De tweede keer…daar praat ik liever niet over. Het gebeurde toen ik getrouwd was en toen mijn filmcarrière net op gang kwam. Ik had er wat van moeten zeggen, maar had er de moed gewoon niet voor.”

Lollobrigida maakte niet bekend welke mannen haar lastig gevallen hebben. De Italiaanse was tussen 1950 en 1960 een van de bekendste actrices van Hollywood.

Gesponsorde artikelen