Kompany toch naar het EK … als analist voor de BBC

Kompany toch naar het EK … als analist voor de BBC

Vincent Kompany gaat toch naar het EK. De geblesseerde Rode Duivel kan dan niet spelen, maar hij gaat dan wel commentaar geven voor de Britse openbare omroep, de BBC. Fans die hoopten op extra bijzondere inzichten van de aanvoerder van de Rode Duivels blijven wel wat op hun honger zitten: tijdens de matchen van de Duivels gaat Kompany zelf supporteren en geeft hij geen commentaar.

Het is niet de eerste keer dat de Manchester City-aanvoerder commentaar geeft. Hij zat al eerder in Match Of The Day, de Sportweekend van de BBC. De presentator van dat programma, Gary Lineker, vroeg nu ook aan Kompany om zes matchen te becommentariëren. Dat meldt HLN.be. Kompany zal dat doen vanuit Parijs, waar Lineker een hele studio op de Champs-Élysées laat parkeren.

Opvallend: Kompany zal de matchen van de Rode Duivels niet vanuit de studio meemaken, maar van op de tribune. Hij gaat dus persoonlijk supporteren voor zijn team. “Jammer dat hij zo zijn unieke inzichten niet kan delen,” zegt Ierse voetbalcommentator Robert Redmond op de Ierse sportwebsite SportsJoe. Maar misschien is dat net wat Kompany wil vermijden.

Gesponsorde artikelen