Komt er een crossover tussen ‘Riverdale’ en ‘Chilling Adventures of Sabrina’?

Komt er een crossover tussen ‘Riverdale’ en ‘Chilling Adventures of Sabrina’?

‘Chilling Adventures of Sabrina’- en ‘Riverdale’-showrunner Robert Aguirre-Sacasa wil een crossover tussen de twee series, dat heeft hij gezegd tijdens een panel op New York Comic Con. En hij is niet de enige. Ook vele fans hopen dat de shows ooit samenkomen, maar of dat er ooit van komt, is nog maar de vraag nu ‘Chilling Adventures of Sabrina’ op Netflix te zien zal zijn. 

Er valt wel wat te zeggen voor een crossover tussen Riverdale en Chilling Adventures of Sabrina (lees hier alles wat we al weten over die nieuwe reeks). Beiden zijn gebaseerd op boeken van Archie Comics en initieel zou ook Chilling Adventures of Sabrina, net zoals Riverdale, te zien zijn op CW. De weg naar een crossover leek dan ook helemaal open te liggen, tot Netflix een niet te weigeren voorstel op tafel legde voor Sabrina: ze boden de show meteen twee volledige seizoenen aan.

Sabrina trok naar de streamingdienst en plots leek een gedeelde wereld, zoals we die ook kennen bij het Arrowverse van CW (waarbij de series Arrow, The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow zich in één en hetzelfde fictionele universum afspelen), weer heel ver weg.

Realistischer

Maar nu heeft Chilling Adventures of Sabrina-showrunner Robert Aguirre-Sacasa nog eens zijn verlangen naar de crossover uitgesproken tijdens een ‘Netflix and Chill’-panel op de New Yorkse Comic Con. “Ik ben eerst en vooral een fan van beide dorpen, Riverdale en Greendale. Ik hou er ook van wanneer comic book-personages een crossover maken, dus het is een droom van mij”, zei Aguirre-Sacasa. “Maar nu zijn we gefocust op het uitbrengen van Sabrina en willen we ervoor zorgen dat Riverdale zo goed mogelijk wordt. Maar ik ben hoopvol!”

Aguirre-Sacasa bekende zelfs dat het origineel het plan was om Sabrina al te laten verschijnen aan het einde van seizoen één van Riverdale en dat ze zou dienen als de grote slechterik voor het tweede seizoen. Toch koos hij ervoor om Riverdale, dat ondertussen aan z’n derde seizoen toe is (bekijk hier de trailer voor dat derde seizoen), realistischer te houden. Maar nu hoopt hij dus duidelijk dat Sabrina ooit in Riverdale zal verschijnen.

Het derde seizoen van Riverdale zal beginnen op 10 oktober. Op Chilling Adventures of Sabrina is het iets langer wachten: het zal gereleased worden op 26 oktober. Bekijk hier alvast de eerste beelden!

Gesponsorde artikelen