Komt er een vierde F.C. De Kampioenenfilm? Gesprekken zijn aan de gang

Komt er een vierde F.C. De Kampioenenfilm? Gesprekken zijn aan de gang

Er zou weleens een vierde film van ‘F.C. De Kampioenen’ kunnen komen. Dat lieten acteur Herman Verbruggen en actrice én scenariste An Swartenbroekx weten aan Het Nieuwsblad. Het liedje van de populaire en vaak herhaalde VRT-serie lijkt dus nog lang niet uitgezongen. 

De gesprekken over een vierde film van F.C. De Kampioenen zijn volop aan de gang. Het succes van de serie rond een lokale, en heel slechte, voetbalploeg lijkt totaal nog niet voorbij. Want onlangs raakte bekend dat F.C. De Kampioenen meer gebingewatched wordt dan de populaire reeks Game Of Thrones en werd er ook een kledinglijn gelanceerd met het hondje Neroke in de hoofdrol.

4de film

Nu wordt er dus ook gesproken over een vierde F.C. De Kampioenen-film. Zo bevestigen An ‘Bieke’ Swartenbroekx, die ook scenariste was voor de vorige F.C. De Kampioenen-films en Herman ‘Marcske‘ Verbruggen. Die laatste geeft meer uitleg aan Het Nieuwsblad.

“We zitten in de fase waarin over een vierde bioscoopfilm wordt gepraat. Als je ziet dat FC De Kampioenen 3: Forever bijna 600.000 bezoekers heeft gehaald, dan spreekt het voor zich dat over een nieuwe film wordt nagedacht”, legt hij uit.

Maar er komt natuurlijk nog wat bij kijken. Zo is het niet zeker of alle acteurs een vierde film zien zitten. “Momenteel wordt bij iedereen naar de interesse gepolst en ik heb de indruk dat de sfeer positief is.” Zo lijkt het er dus op dat Marijn Devalck, die in de reeks de rol van Balthasar Boma speelt, bijgedraaid is. De acteur liet namelijk weten dat hij een nieuwe film absoluut niet zag zitten. En F.C. De Kampioenen zonder Boma en zijn Boma-worsten, dat lijkt ons straf.

Budget

Verder moet er ook nog een akkoord komen met een producent om zo een budget te krijgen om de film te kunnen maken. . “En het is logisch dat die het risico zal afwegen”, klinkt het bij Verbruggen. “Mij lijkt een vierde film die pakweg twintig procent minder ­bezoekers zou lokken nog een haalbare kaart, maar natuurlijk zal de producent in functie van zijn verwachtingen het filmbudget bepalen. En dan valt te bezien of de film die we willen maken mogelijk is.”

F.C. De Kampioenen

Gesponsorde artikelen