Komt Siegfried Bracke niet meer op voor de verkiezingen in Gent? Dat is nog niet beslist

Komt Siegfried Bracke niet meer op voor de verkiezingen in Gent? Dat is nog niet beslist

Stapt Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) binnenkort uit de politiek? De voormalige journalist liet dat schijnbaar verstaan in een interview, maar keert nu op zijn stappen terug. “Er is nog niets beslist”, zegt Bracke, maar de knoop doorhakken gebeurt pas na Nieuwjaar. 

Geheel onverwacht zou het niet zijn: na het Telenet-schandaal nam Siegfried Bracke (N-VA) een stapje terug in de Gentse gemeentepolitiek. Bracke gaf, in een interview met Liesbeth Imbo op vrijdag, tijdens een event in Oostende, op deze vraag een antwoord: “Als het alleen van jou zou afhangen, dan zou je nu niet meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen?” Waarop de N-VA-er zei dat hij dacht “dat dat waar was.” Hij voegde daar aan toe dat “het niet van mij alleen afhangt en ik ben altijd een ploegspeler geweest, ook al heb ik carrière gemaakt. Ik heb zo veel ideeën om daarna nog te doen. En dan denk ik, misschien moet ik iets anders doen.”

Maar vandaag geeft Bracke verduidelijking: het is zeker nog niet beslist dat hij uit de Gentse politiek stapt. Al wil hij daarmee ook niet zeggen dat hij zeker terugkomt. “Er is nog niets over beslist”, zegt hij aan Het Nieuwsblad. “Je moet dat in die context van die avond zien. Dat was een gesprek over dat je in de politiek niet altijd doet wat de evidentie zelve is, voor u persoonlijk.”

Die beslissing zal niet meer voor 2017 zijn. “We hebben eerst ons programma opgesteld”, zegt Bracke daarover.”De lijst moeten we nog doen. Na nieuwjaar moeten we de knoop nog doorhakken. Het is dus nog niet beslist.” Bracke mocht in 2012 zo’n 8.570 voorkeursstemmen achter zijn naam laten zetten. Daarmee stond hij in de top drie in Gent, maar liet hij wel nog burgemeester Daniël Termont (sp.a,ruim 44.000) en Mathias De Clercq (Open Vld, zo’n 11.000 voorkeursstemmen) voorgaan.

Gesponsorde artikelen