Kondigt Apple op deze dag hun nieuwe streamingdienst aan? “It’s show time”

Kondigt Apple op deze dag hun nieuwe streamingdienst aan? “It’s show time”

Apple heeft 25 maart bevestigd als de datum van hun volgende event. Naar alle waarschijnlijkheid zal de techgigant daar hun eigen, langverwachte, streamingdienst aankondigen samen met een Apple nieuwsservice. 

De eigen streamingdienst van Apple zit al een tijdje in de pijplijn. Al in 2015 leek het bedrijf van CEO Tim Cook klaar om hun eigen streamingdienst aan te kondigen (even circuleerden er zelfs sterke geruchten dat Apple geïnteresseerd was in het overkopen van Netflix). Apple maakte zo al in 2017 bekend maar liefst één miljard dollar (zo’n 890 miljoen euro) te investeren in eigen content. Maar tot op de dag van vandaag was die eigen dienst dus nog altijd niet officieel aangekondigd.

En daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen. Apple heeft namelijk 25 maart bevestigd als datum voor hun volgende event. En als we de geruchten mogen geloven, zullen ze daar, onder andere, hun streamingdienst gaan voorstellen.

Teaser

Een bekendmaking in maart hing al een tijdje in de lucht. Toch sindsdien ze zelf aankondigden in de toekomst vooral op diensten te zullen focussen. De kans bestaat natuurlijk nog dat Apple op 25 maart gewoon een getweakte AirPod, nieuwe iPads of de eveneens langverwachte AirPower, de draadloze oplaadmat van Apple, gaat voorstellen. Die zitten er allemaal al een tijdje aan te komen, dus zou een aankondiging uiteindelijk ook niet onverwacht zijn. Maar de teaser die Apple de wereld instuurde, doet ons toch op meer hopen.

De techgigant bevestigde het event namelijk met een aftelvideo die eindigde met de slogan: “It’s show time“. Een passende manier om een streamingdienst aan te kondigen natuurlijk. Het is trouwens ook niet de eerste keer dat Apple die slogan gebruikt. In 2006 hanteerde het het al eens als tagline voor een event waar ze bekendmaakten ook films te zullen aanbieden op iTunes en ook de eerste versie van hun iTV (dat later werd omgedoopt in Apple TV) op ons loslieten. Krijgen we binnenkort, net zoals in 2006, een uitbreiding van het Apple-aanbod te zien?

Bekijk hieronder de aankondigingsvideo: “It’s show time

Apple

Netflix

Volgens geruchten zou Apple niet alleen hun nieuwe streamingdienst aankondigen op het event. Er wordt verwacht dat Tim Cook er ook hun kersverse Apple News-dienst zal gaan voorstellen. Apple News moet een soort ‘Netflix voor nieuws’ gaan worden, waarbij gebruikers de keuze hebben uit een hele resem kranten en magazines.

Apple werkt naast een ‘Netflix voor nieuws’ trouwens ook in alle stilte aan een ‘Netflix voor games’, maar lijkt daar in snelheid te worden geklopt door grote concurrent Google. Die riepen alle journalisten al samen voor een geheime persconferentie op de Game Developers Conference. Naar alle waarschijnlijkheid gaan ze daar officieel hun gamestreamingdienst aankondigen. Recent raakte zelfs nog bekend dat Google daarvoor aan het werken is aan een eigen controller.

Gesponsorde artikelen