Left Right
scrollTop top

Koning Albert II en Koningin Paola ontmoeten voor het eerst Prinses Delphine


Koning Albert Koningin Paola Prinses Delphine
© Een beeld van de ontmoeten van Koning Albert II en Koningin Paola met Prinses Delphine – Bron: Koninklijk Paleis

Er heeft een eerste ontmoeting plaatsgevonden tussen Koning Albert II, zijn vrouw Koningin Paola en zijn buitenechtelijke dochter Prinses Delphine. Nu Delphine eindelijk erkend is, lijkt de voormalige koning dan toch van plan contact te hebben met zijn dochter.

Bijna een maand na de erkenning van erkenning van Delphine als prinses van België en bijna twee weken na haar ontmoeting met haar halfbroer Koning Filip, bleef het uitkijken naar hoe Koning Albert II en Koningin Paolo zouden reageren op die beslissing.

Het was uiteindelijk het Koninklijk Paleis zelf dat bekendmaakte dat er afgelopen weekend een ontmoeting had plaatsgevonden.

“Tijd voor vergeving”

“Op zondag 25 oktober werd een nieuw hoofdstuk, rijk aan emoties, gemoedsrust, begrip en hoop aangevat. Tijdens onze ontmoeting in het Kasteel Belvédère heeft ieder van ons, in sereniteit en met empathie, uiting kunnen geven aan zijn gevoelens en ervaringen”, valt te lezen in een persmededeling.

“Na het tumult, het lijden en de verwondingen, is het tijd voor vergeving, genezing en verzoening. Samen hebben besloten om deze nieuwe weg in te slaan. Dit zal geduld en inspanningen vergen, maar we zijn vastberaden. Dit zijn de eerste stappen op een pad dat we in alle rust zullen bewandelen.”

Jurische strijd

De juridische strijd van Delphine voor erkenning als buitenechtelijke dochter van koning Albert II en Sybille de Selys Longchamps begon in 2013. Toen stapte ze naar de familierechtbank kom het vaderschap van Jacques Boël te betwisten en Albert II als vader te laten erkennen.

Het toenmalige staatshoofd weigerde lang het vaderschap te erkennen. Na een jarenlange juridische strijd moest Albert II dan toch een DNA-test ondergaan en die wees begin dit jaar uit dat hij wel degelijk de biologische vader van Delphine is. Albert II kondigde daarna aan dat hij dat vaderschap niet langer zou betwisten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911