Koning Filip heeft gewonnen: Burger King lanceert logo zonder ‘King’

Koning Filip heeft gewonnen: Burger King lanceert logo zonder ‘King’

Burger King heeft z’n lancering in België niet gemist, met een campagne die zelfs in het koningshuis z’n invloed heeft gehad. De hamburgerketen stelde letterlijk de vraag “Who’s the king?” en gebruikte daarbij een beeltenis van koning Filip. Dat veroorzaakte wel wat ophef, maar nu heeft Burger King de vraag verwijderd. In de plaats daarvan staat er een boodschap met het logo van Burger King, … zonder ‘King’.

De polemiek rond de opvallende campagne lijkt voorbij, maar niet zonder dat Burger King er nog iets opvallends mee doet. Ze hebben er niet alleen in België de pers mee gehaald, want wereldwijd werd geschreven over de Belgische reclame van de hamburgerketen. Dat zou echter niet bewust geweest zijn, want Burger King verklaarde dat ze niet wisten dat het verboden was het beeld van koning Filip te gebruiken zonder toestemming van het Koninklijk Paleis.

Het leek erop dat ze de campagne snel zouden stop zetten, maar de website whostheking.be bleef online. Tot vandaag, want als je er nu naar surft staat er de boodschap: “Er is geen plaats voor twee kings in België.” In een persbericht laat Burger King weten dat het volk beslist heeft dat Filip koning der Belgen blijft. Burger King treedt af en als ludieke kers op de taart hebben ze een logo zonder ‘King’ gelanceerd. Of hoe je zelfs een zwaar bekritiseerde campagne toch in je voordeel kunt draaien.

Eerste Burger King

Daarmee komt nu hopelijk een einde aan de discussie. Voor wie nu zin heeft gekregen in een Whopper: dit betekent wellicht niet dat Burger King zich terugtrekt uit België. Eerder was al bevestigd dat over een kleine maand de eerste Belgische Burger King in Antwerpen zou openen. In het Franstalige deel van het land zal er in juli al meteen eentje volgen in Charleroi.

Binnen de vijf jaar zou Burger King 35 tot 40 restaurants willen openen of overnemen. Daar zouden wel eens heel wat Quick-restaurants kunnen bij zijn, al is nog niet geopperd dat Quick volledig zou verdwijnen. Je zal dus voorlopig nog kunnen kiezen tussen een Whopper en een Giant.

Gesponsorde artikelen