Koning Filip toont zijn rebels kantje in India

Koning Filip toont zijn rebels kantje in India

Koning Filip heeft bij zijn aankomst in India meteen stof doen opwaaien. Op het vliegtuig  waarmee koning Filip en koningin Matilde landden voor hun staatsbezoek in New Delhi stond de tekst ‘Turn the Tide on Plastic’ te lezen. Een duidelijk statement van onze koning, die zo het grote vervuilingsprobleem in India aankaart.

Het staatsbezoek van ons vorstenpaar aan India zal maar vijf dagen duren, maar de twee maakten met de leuze al meteen een opvallende entree. India staat bekend om zijn grote afvalprobleem. Afval wordt in India vaak niet opgehaald, laat staan gerecycleerd. Grote openbare vuilnisbelten zorgen er dan weer voor dat vooral het grondwater vervuild raakt. Het merendeel van het afval in het land bestaat uit plastic. Een duidelijk statement dus van onze koning om met de leuze ‘Turn the Tide on Plastic‘ te landen in New Delhi.

En het was ook een bewuste keuze van koning Filip. “We hadden de keuze uit een toestel met een neutrale buitenkant en deze”, stelt een van de medewerkers van ons koningshuis in Het Nieuwsblad. “De koning vond de ecologische boodschap wel passen.” Het toestel is van de Portugese maatschappij HiFly. Paulo Mirpuri, de CEO van HiFly, heeft een eigen foundation opgericht om “bij te dragen tot een betere wereld”. Een onderdeel daarvan is de vervuiling van onze oceanen door plastic tegengaan. Met de leuze op het vliegtuig wil hij dat dus onder de aandacht brengen.

Gesponsorde artikelen