Koningshuis breidt uit: Kate Middleton in ziekenhuis voor bevalling derde kindje

Koningshuis breidt uit: Kate Middleton in ziekenhuis voor bevalling derde kindje

Heugelijk nieuws voor het Brits koningshuis! Vanmorgen vroeg werd hertogin Kate Middleton, de vrouw van prins William, in het ziekenhuis opgenomen om te bevallen. Het is het derde kindje van het koppel. 

Vanmorgen werd de hertogin van Cambridge, in gezelschap van haar man William, naar het St. Mary’s Hospital in Paddington, Londen, gebracht. Momenteel is ze aan het bevallen van haar derde kindje. Of het een jongen of een meisje wordt, weet Kate zelf nog niet. Dat meldt het paleis zelf via Twitter.

Een professioneel team, waaronder gynaecoloog Guy Thorpe-Beeston en Alan Farthing, de gynaecoloog van de Queen, staan klaar om de hertogin te helpen bevallen. Bij haar vorige bevallingen, hielp hetzelfde team de baby’s op de wereld te zetten.

Geen gemakkelijke zwangerschap

Ook voor deze zwangerschappen moest Kate haar agenda even on hold zetten. Ze lijdt namelijk aan hyperemesis gravidarum, een ernstige vorm van ochtendmisselijkheid. Ook bij zoontje George (4) en dochtertje Charlotte (2) ondervond Kate last van sterke ochtendmisselijkheid.

Voor de ingang van het ziekenhuis staan al tal van journalisten. Zij verwachten een snelle bevalling, zoals bij prinses Charlotte (2). Bij die bevalling beviel Kate al na 2,5 uur. Bij Prins George, 4 jaar geleden, duurde dit echter tien uur.

Het paleis belooft iedereen op Twitter op de hoogte te brengen wanneer het prinsje of prinsesje geboren is.

Gesponsorde artikelen