Kopenhagen krijgt een wel heel speciale fietsbrug: ’t is een verbinding tussen twee wolkenkrabbers

Kopenhagen krijgt een wel heel speciale fietsbrug: ’t is een verbinding tussen twee wolkenkrabbers

In Kopenhagen is de fiets zo ongeveer het belangrijkste vervoersmiddel. Het is dan ook normaal dat er fors geïnvesteerd wordt in de fietsinfrastructuur. Maar dan nog is een fietsbrug tussen twee wolkenkrabbers niet iets dat je verwacht.

Copenhagen Gate, of de Poort van Kopenhagen, zo heet het project waar volgend jaar aan begonnen moet worden. Het bestaat uit twee wolkenkrabbers in de haven, elk op een andere pier. Het speciale aan het project is echter de fiets- en voetgangersbrug die de twee gebouwen verbindt. Die zal namelijk gebouwd worden op een hoogte van 65 meter.

Openbaar vervoer

De brug zal waarschijnlijk een populaire trekpleister worden voor toeristen, aangezien je er een prachtig zicht over de stad krijgt. Maar de brug heeft ook effectief nut. Zonder brug zou de tweede toren namelijk niet gebouwd kunnen worden. In Kopenhagen mogen er geen nieuwe, grote flatgebouwen neergepoot worden indien die niet binnen de 500 meter wandelafstand van het openbaar vervoer liggen. En dat zou het geval zijn voor één van de torens. Dankzij de brug moeten de inwoners echter niet de hele haven rond, maar kunnen ze gewoon het water oversteken.

De brug moet ook wel op een hoogte van 65 meter gebouwd worden, want anders zouden bepaalde types schepen de haven niet meer in of uit kunnen. Kopenhagen is een populaire bestemming voor cruiseschepen, en die meren aan in het deel van de haven dat zich achter de toekomstige brug bevindt. Wanneer toeristen en inwoners van die brug gebruik zullen kunnen maken is nog niet helemaal duidelijk, maar volgend jaar zou de bouw alleszins moeten starten.

Gesponsorde artikelen