Kopstuk salafistische beweging in ons land opgepakt

Kopstuk salafistische beweging in ons land opgepakt

De politie heeft het kopstuk van de salafistische beweging The Way of Life opgepakt. Die beweging wordt gezien als de opvolger van Sharia4Belgium.

Vier leiders van The Way of Life zitten nu achter tralies. The Way of Life is een salafistische en jihadistische beweging die tot stand kwam na het oprollen van Sharia4Belgium.

Er zijn naar schatting een honderdtal radicale moslims die zich met “de club” verbonden voelen. De beweging zou jongeren aansturen om deel te nemen aan de strijd in Syrië.

De Wever

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) zei eind mei dat nieuwe Jihad-groepen in Antwerpen de methoden en praktijken van Sharia4Belgium overnemen. Hij noemde The Way of Life als die opvolger. “We houden hen scherp in de gaten”, zei De Wever toen.

Terrorisme-specialisten bij politie en justitie reageren verbaasd daarop. “The Way of Life is eigenlijk niet meer dan een Facebookgroep van sympathisanten en familieleden van Syriëstrijders”, klonk het toen. “Een jaar geleden hebben ze even van zich laten horen, maar The Way of Life is ondertussen zelfs van Facebook verdwenen. Het is bizar dat De Wever deze kliek nu bombardeert tot opvolger van Sharia4Belgium.”

Gesponsorde artikelen