Kortfilm ‘Zen – Grogu and Dust Bunnies’ van Studio Ghibli staat nu op Disney+

Studio Ghibli en Disney teasden enkele dagen geleden een samenwerking. Aanvankelijk was niet duidelijk waar het over ging, maar ondertussen is de samenwerking al verschenen. Het gaat om de kortfilm Zen – Grogu and Dust Bunnies. Kortfilm mag je in dit geval heel letterlijk nemen, want de film duurt amper 3 minuten, maar het zijn drie heel mooie minuten.

Een samenwerking tussen de Japanse animatiestudio Studio Ghibli en Star Wars is iets waar je misschien nog nooit over had nagedacht. Maar toch is het nu verschenen. Het gaat om een verrassingrelease die de afgelopen dagen al geteased werd via sociale media.

Teasers

Studio Ghibli was de eerste die de bal aan het rollen bracht. De Japanse animatiestudio, bekend van films als Howl’s Moving CastleMy Neighbor Totoro en Spirited Away, deelde een tweet met een korte video. Daarin is eerst het bekende logo van Lucasfilm te zien, dat je zeker kan herkennen uit de intro van de films van Star Wars. Vervolgens verschijnt het logo van Studio Ghibli. De tweet met de video werd vervolgens geretweet door Asad Ayaz, het hoofd van de marketingafdeling van Disney, het moederbedrijf van Lucasfilm. 

Later deelde Studio Ghibli een tweede hint. Daarbij ging het om een foto van een poppetje van Grogu aka Baby Yoda. Deze tweet werd ook geretweet door het officiële account van Star Wars. Daardoor vermoedden heel wat fans dat het zou gaan om een animatieserie of -film over Baby Yoda.

Zen – Grogu and Dust Bunnies

Een dag later liet Star Wars officieel weten dat het gaat om een handgetekende kortfilm, die de naam Zen – Grugu and Dust Bunnies kreeg. Ondertussen is de film van amper drie minuten lang al te vinden op de streamingdienst Disney+.

Zen – Grugu and Dust Bunnies is een heel eenvoudige kortfilm, waarbij de stempel van Studio Ghibli toch duidelijk doorgedrukt werd. In de kortfilm wordt niet gesproken, wat bijdraagt tot de “zen” van het geheel. En wie dacht dat Baby Yoda niet meer schattiger kon worden, moeten we nu ongelijk geven.

De kortfilm werd geregisseerd en geanimeerd door Katsuya Kondo, die in het verleden al meewerkte aan onder andere My Neighbor Totoro, Kiki’s Delivery Service, Princess Monoke en Howl’s Moving Castle.

Meer
Lees meer...