KPOP LUX SBS Super Concert officieel afgelast

Het K-popfestival KPOP LUX SBS Super Concert in Londen, dat normaal volgend weekend zou plaatsvinden, is afgelast. Aanvankelijk ging het om een driedaags festival dat zou doorgaan van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september 2023. Enkele weken later werd de laatste festivaldag geschrapt en nu volgt het nieuws dat het festival niet zal doorgaan.

KPOP LUX SBS Super Concert zou tien K-popartiesten naar Londen brengen voor een tweedaags festival op 22 en 23 september, maar nu is het concert officieel afgelast.

KPOP LUX SBS Super Concert

KPOP LUX werkte dit jaar samen met de Zuid-Koreaanse zender SBS voor het KPOP LUX SBS Super Concert. Aanvankelijk zou het gaan om een festival van drie dagen, maar de laatste dag werd enkele weken geleden al geschrapt. Daardoor zou KPOP LUX SBS Super Concert doorgaan op vrijdag 22 en zaterdag 23 september.

De line-up bestond uit boygroups TXT, THE BOYZ, ZEROBASEONE, ONEUS, WEi en xikers, girlgroups ITZY, Billlie en Dreamcatcher en soloartieste YENA. De ticketprijzen varieerden tussen 85,95 tot 360,75 pond (100,39 tot 421,37 euro) voor een standaard dagticket. Voor een ticket voor twee dagen betaalde je 133,10 tot 458,70 pond (155,47 tot 535,78 euro). Daarnaast waren er ook VIP-upgrades beschikbaar.

Afgelast

Eerder vandaag kwamen de eerste geruchten dat het festival afgelast zou zijn. Investeerders kregen namelijk een brief waarin te lezen stond dat er door de sterke concurrentie van andere K-popevenementen niet genoeg tickets verkocht waren. Daarbij kwam dan ook nog eens het moeilijke economische klimaat, waardoor het voor de organisatie niet mogelijk zou zijn om het festival te laten doorgaan.

En nu is er ook een officiële mededeling verschenen voor de fans die tickets kochten voor het evenement. “Liefste KPOP LUX fans en mensen met een ticket. Het is met pijn in ons hart dat we moeten laten weten dat KPOP LUX in Londen uitgesteld wordt. We hebben geprobeerd om een manier te vinden om de show alsnog te laten doorgaan, maar we hebben geen opties meer. We weten dat jullie teleurgesteld en boos zullen zijn. Het was ons doel om een zo kwalitatief mogelijke show te organiseren, maar door onvoorziene omstandigheden is het op dit moment niet meer mogelijk. We weten dat wij fouten hebben gemaakt en velen onder jullie teleurgesteld hebben. We hopen dat jullie overwegen om nog steeds te komen wanneer we onze nieuwe data aankondigen en we beloven jullie dat het dan zal gaan om de best mogelijke show. De terugbetalingen van de tickets gebeuren via de platformen waar je je ticket aangekocht hebt.”

Meer
Lees meer...