KPOP LUX SBS Super Concert zou volledig afgelast zijn

Het K-popfestival KPOP LUX SBS Super Concert in Londen, dat normaal volgend weekend zou plaatsvinden, is afgelast. Aanvankelijk ging het om een driedaags festival dat zou doorgaan van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september 2023. Enkele weken later werd de laatste festivaldag geschrapt en nu volgt het nieuws dat het festival niet zal doorgaan.

KPOP LUX SBS Super Concert zou tien K-popartiesten naar Londen brengen voor een tweedaags festival op 22 en 23 september, maar nu lijkt het erop dat het festival volledig afgelast is.

KPOP LUX SBS Super Concert

KPOP LUX werkt dit jaar samen met de Zuid-Koreaanse zender SBS voor het KPOP LUX SBS Super Concert. Aanvankelijk zou het gaan om een festival van drie dagen, maar de laatste dag werd enkele weken geleden al geschrapt. Daardoor zou KPOP LUX SBS Super Concert doorgaan op vrijdag 22 en zaterdag 23 september.

De line-up bestond uit boygroups TXT, THE BOYZ, ZEROBASEONE, ONEUS, WEi en xikers, girlgroups ITZY, Billlie en Dreamcatcher en soloartieste YENA. De ticketprijzen varieerden tussen 85,95 tot 360,75 pond (100,39 tot 421,37 euro) voor een standaard dagticket. Voor een ticket voor twee dagen betaalde je 133,10 tot 458,70 pond (155,47 tot 535,78 euro) . Daarnaast waren er ook VIP-upgrades beschikbaar.

Afgelast

Maar nu volgt het nieuws dat het concert afgelast is. Een officiële mededeling is er nog niet, maar de investeerders van het festival kregen wel een brief waarin staat dat het concert voor onbepaalde tijd uitgesteld wordt. “Helaas kunnen we door verschillende redenen niet doorgaan met de organisatie van het festival. Er is een ander K-popevenement gepland in hetzelfde weekend in Europa, daarnaast zitten we ook nog steeds met de stijgende prijzen en stelt de ticketverkoop teleur omdat we tussen twee andere grote K-popfestivals zitten. We hadden het festival eerder al een dag verkort om de kwaliteit te verhogen, maar het zal helaas toch niet kunnen doorgaan. In de brief staat ook te lezen dat alle fans hun ticket volledig terugbetaald zullen krijgen en dat ze hopen dat ze het festival volgend jaar wel zullen kunnen organiseren.

Het “andere evenement in hetzelfde weekend” is ‘K-pop Nation’ in Warschau in Polen op zaterdag 23 september. Op dat evenement zullen boygroups THe BOYZ, CIX, SF9, ZEROBASEONE en Shownu x Hyungwon (MONSTA X) te zien zijn, net als girlgroups (G)I-DLE, MAMAMOO+ en Kep1er.

Meer
Lees meer...