Left Right
scrollTop top

Krijgen de winnaars van de afgeschafte afleveringen van ‘Twee Tot De Zesde Macht’ hun geld nog wel?


Krijgen de winnaars van de afgeschafte afleveringen van ‘Twee Tot De Zesde Macht’ hun geld nog wel?

VRT schrapte alle komende afleveringen van ‘Twee Tot de Zesde Macht’, maar wat gebeurt er nu met de winnaars van de al opgenomen afleveringen? Ze zijn het alleszins niet verplicht om hun gewonnen prijzengeld uit te betalen. Contractueel gezien moet Koeken Troef!, het productiehuis van de getergde programmamaker Bart De Pauw, dat enkel doen als de afleveringen ook daadwerkelijk worden uitgezonden …

Twee Tot De Zesde Macht was hét topprogramma van Eén, maar toch haalde VRT er onherroepelijk de stekker uit na de aantijgingen aan het adres van Bart De Pauw. De zondagavondquiz van Koeken Troef!, het productiehuis van De Pauw, werd zo vorige week vervangen door een dubbelaflevering van Tabula Rasa. Hoe ze het slot volgende week gaan opvullen, is echter wel nog niet geweten.

Wat gebeurt er nu met het prijzengeld?

Er waren echter nog vier afleveringen opgenomen, maar die zullen dus nooit uitgezonden worden. De vraag is dan natuurlijk of de winnaars hun geld wel zullen krijgen. Winnaars krijgen namelijk de niet onaardige som van 10.000 euro. En zelfs als de kandidaten verliezen en de bv’s aan het langste eind trekken, wordt de 10.000 euro aan een goed doel geschonken.

Wat gebeurt er nu met dat prijzengeld? VRT garandeert nu dat winnaars hun prijzengeld wel degelijk zullen ontvangen. Wonnen de bv’s de aflevering, dan zal het geld naar De Warmste Week van Music For Life gaan.

Contract

Logisch, zou je denken. Maar dat is niet zo voor de hand liggend als het lijkt. Koeken Troef! en VRT zijn namelijk contractueel niet verplicht het prijzengeld uit te betalen. Prijzengelden worden pas uitgedeeld als de aflevering op tv verschenen is, want nu dus nooit het geval zal zijn. “Dat geld moet én zal uitbetaald worden”, is VRT-woordvoerder Bob Vermeir duidelijk in Het Laatste Nieuws. “Het behoort tot de verantwoordelijkheid van Koeken Troef! om dat te doen.”

Verschillende winnaars hadden de vraag blijkbaar al aan VRT gesteld, maar ze mogen volgens Vermeir dus op hun twee oren slapen. “Er waren via de Klantendienst van de VRT een aantal vragen van winnaars binnengelopen”, stelt Vermeir. “Die mogen zeker zijn dat ze hun geld krijgen!”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658