Krijgt ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ een nieuw seizoen? Als ’t van de kijkcijfers afhangt wel …

Krijgt ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ een nieuw seizoen? Als ’t van de kijkcijfers afhangt wel …

Eén hot topic in het tv-landschap: wie wordt ‘De Slimste Mens Ter Wereld’? Xavier Taveirne mag een jaar lang de titel dragen, maar eigenlijk willen we nu al weten wie de kandidaten voor een volgend seizoen zijn. De fenomenale kijkcijfers van de finale bewijzen ook meteen dat VIER zich klaarzet voor een volgend seizoen. 

’t Is weer voorbij: Xavier Taveirne is De Slimste Mens Ter Wereld tot een flink stuk in 2018. En dat hebben we allemaal willen zien: maar liefst 1.317.724 mensen keken naar hoe Taveirne drie juiste antwoorden gaf over Herman De Coninck. Da’s minder dan de jaren ervoor, maar wel nog altijd spectaculair veel volk dat er speciaal voor naar VIER trekt.

En dus stellen wij onmiddellijk de vraag: kunnen we nog eens? VIER tweette alvast trots de kijkcijfers, en hintte naar nog een rondje ruziemaken met juryleden en luid lachen met Erik Van Looy. Daarmee lijkt bevestigd dat er wel degelijk nog een volgende seizoen komt.

Dipje?

Natuurlijk valt het niet te ontkennen dat dit de minst bekeken DSMTW-finale is in vier jaar. Toch heeft De Slimste Mens wel eens slechter gescoord. Veel zorgen maken ze zich bij VIER waarschijnlijk dus niet, al was er dit jaar wel wat commentaar over de humor van de jury. Die werden seksistisch, plat en zelfs degoutant genoemd op sociale media. Annemie Struyf wilde niet meer in de jury zitten, maar de deelnemers zelf relativeerden dat.

Seksistisch of niet, de kijkers konden het duidelijk wel smaken, en dat opent volgens ons alvast deuren voor een nieuw seizoen. Hopelijk met opnieuw een aankondiging waar we nog jaren over zullen spreken.

Wie wil jij volgend jaar in De Slimste Mens Ter Wereld zien? Bekijk hier nog even een best-of.

Gesponsorde artikelen