Kris Peeters (CD&V): “Krijgt het op m’n heupen van alle politici die zich kandidaat stellen voor postje” (En Hilde Crevits dan?)

Kris Peeters (CD&V): “Krijgt het op m’n heupen van alle politici die zich kandidaat stellen voor postje” (En Hilde Crevits dan?)

In de Wetstraat haalt vice-premier en Europees lijsttrekker Kris Peeters (CD&V) fel uit naar collega-politici die zich kandidaat stellen “voor een postje”. Hij zegt letterlijk dat hij “het op zijn heupen krijgt van politici die zich kandidaat stellen voor een functie”. Maar oeps, daarmee vergeet hij natuurlijk wel z’n partijgenote, Hilde Crevits (CD&V). “Neen, die niet natuurlijk.”

Jan Jambon (N-VA) als kandidaat-premier, Charles Michel (MR) als kandidaat-premier, Gwendolyn Rutten (Open Vld) als kandidaat-premier, Bart De Wever als kandidaat minister-president, Hilde Crevits als kandidaat minister-president, Maggie De Block (Open Vld) als kandidaat minister van Sociale Zaken en Gezondheidszorg…

Beke premier?

Het lijstje van kandidaten met een ‘persoonlijke ambitie’ is ondertussen al behoorlijk lang. En vandaag wilde VRT-reporter Bart Verhulst wel eens weten van afscheidnemend vice-premier Kris Peeters (CD&V) wel eens weten wat die dacht van het idee dat Wouter Beke (CD&V), vandaag nog partijvoorzitter, een goede premier zou zijn. In de wandelgangen wordt regelmatig gefluisterd dat de CD&V-voorzitter wel wat ambities heeft op federaal vlak.

Maar Peeters reageerde als door een wesp gestoken: “Het gaat niet over de postjes. Ik krijg het met alle respect van op mijn heupen, dat het altijd gaat van, ‘wie wordt voor welke functie geroepen’, of sterker nog, dat men zich kandidaat stelt voor functies. Ik kan u zeggen, je moet daar heel voorzichtig mij zijn. Want wie zich kandidaat stelt moet weten dat het mogelijks op het einde van de rit anders uitdraait. Ik ben daar ervaringsdeskundige in.”

#MetHilde

En Hilde Crevits dan, wilde Verhulst terecht weten. De West-Vlaamse is door haar partij expliciet naar voor geschoven als hun kandidaat minister-president, op een speciaal congres in Limburg. Daar lanceerde de partij de slogan #metHilde, en zat Peeters nog symbolisch naast Crevits (al hield hij het bordje met de slogan verkeerd vast).

“Neen, neen, dat hebt u verkeerd begrepen”, lachte Peeters zelf z’n gaffe weg.

Gesponsorde artikelen