Kristel van K3 verdwijnt dan toch niet van tv: ze krijgt haar eigen programma op Ketnet

Kristel van K3 verdwijnt dan toch niet van tv: ze krijgt haar eigen programma op Ketnet

Goed nieuws voor alle K3-fans, want Kristel Verbeke zal dan toch niet volledig uit de spotlights verdwijnen. We wisten al dat Karen bij VIER en VIJF haar tv-carrière zou uitbouwen en dat Kristel de manager van de nieuwe K3 wordt, maar nu gaat de zwartharige zangeres ook een programma voor Ketnet maken. Het onderwerp is niet eenvoudig: kinderrechten.

Het programma heeft de bedoeling om kinderrechten bespreekbaar te maken en te tonen hoe kinderen die zelf ervaren en ermee omgaan. Kristel moet hen dus stimuleren om op te komen voor hun eigen rechten en die van anderen. Dat zij hieraan meewerkt hoeft geen verrassing te zijn, want ze is goodwill amabassadeur voor de kinderrechten en werkt samen met Global Compact Network Belgium, Unicef en het Kinderrechtencommissariaat. Die laatste werkt overigens ook mee aan het Ketnet-programma.

Kinderen

“Het is belangrijk dat kinderen hun rechten kennen”, zegt Kristel. “Dat zij een eigen mening en een eigen stem hebben in het debat, en ook luisteren naar de mening van de andere kinderen.” Ketnet wil met het programma een maatschappelijke rol spelen, zodat kinderen zich kunnen ontwikkelen. “Ik vind al jaren veel inspiratie bij kinderen. Ze bekijken de wereld vanuit een ander standpunt en daar kunnen wij als volwassenen soms nog iets van leren. Ik ben dan ook blij dat ik ‘hun stem’ mag zijn. Zo kan ik naar volwassenen toe vertolken wat de kinderen zelf vinden van hun rechten.”

De opnames van het programma beginnen vandaag, maar de uitzendingen zijn pas voor het najaar voorzien.

Gesponsorde artikelen